Voetbal tweelingen

0
5350
tweeling-voetbal

In het professionele voetbal komen voetbalbroers en voetbalzoons al niet al te vaak voor. Des te specialer is het dat er de nodige bekende tweelingen in de voetbalwereld zijn te vinden. In deze blog gaan we een rondje langs de velden en belichten we de bekendste voetbal tweelingen. Lees dus snel verder!

Frank en Ronald de Boer

Frank en Ronald de Boer hebben het meeste succes gehad van alle voetbal tweelingen. Op 14-jarige leeftijd haalde Johan Cruijff de broertjes in 1984 naar Ajax toe. Tot 1999 bleven Frank en Ronald daar voetballen, alleen Ronald speelde tussendoor 2 jaar bij FC Twente. Bij Ajax wonnen ze samen onder meer de Champions League, Wereldbeker voor Clubteams en 5 landstitels. Vervolgens speelden verhuisden ze samen naar FC Barcelona. Later speelden ze nog samen bij Glasgow Rangers en Al-Rayyan in Qatar. Frank en Ronald speelden respectievelijk 112 en 67 interlands voor het Nederlands Elftal. Tegenwoordig is Frank de Boer bondscoach van de nationale ploeg en is Ronald analist bij ESPN.

René en Willy van de Kerkhof

René en Willy begonnen hun carrière samen bij FC Twente. PSV haalde de broers in 1973 naar Eindhoven. Willy bleef daar zijn hele loopbaan spelen. Hij speelde uiteindelijk 418 duels voor PSV en won hierin de Europacup I, UEFA Cup, 6 landstitels en 3 keer de KNVB Beker. René van de Kerkhof liet PSV in 1983 achter zich voor avonturen in Griekenland en Hongkong en heeft dus wat minder prijzen achter zijn naam staan. De tweelingbroers pakten samen zilver op de WK’s van 1974 en 1978. De broers Van de Kerkhof speelden in 1978 als enige tweeling ooit allebei in de finale van een WK voetbal. René en Willy kwamen respectievelijk tot 47 en 63 interlands en scoorden daarin beide 5 keer.

Sven en Lars Bender

De Duitse broertjes Sven en Lars Bender begonnen hun loopbaan bij 1860 München en debuteerden daar in 2006. Waar de vorige tweeling voetballers samen naar de volgende club verhuisden, geldt dit voor Sven en Lars niet. Lars vertrok in 2009 naar Bayer Leverkusen en Sven ging datzelfde jaar naar Borussia Dortmund. Sven werd 2 keer kampioen met Borussia Dortmund alvorens hij sinds 2017 weer samen met zijn tweelingbroer bij Leverkusen speelt. Stoppen doen deze broers dan wel weer samen. Ze hebben samen bekendgemaakt aan het einde van dit seizoen te stoppen met voetballen. Samen kwamen ze tot 26 interlands voor Die Mannschaft. Ze maakten ook beide deel uit van het Duitse team dat zilver pakte op de Olympische Spelen van 2016.

Fábio en Rafael da Silva

Sir Alex Ferguson haalde in 2008 de voetbaltweeling Fábio en Rafael da Silva uit Brazilië. Fábio is een linksbenige linksback en Rafael een rechtsbenige rechtsback. Samen wonnen ze bij Manchester United 3 keer de Premier League, 2 League Cups, 3 keer de Community Shield en wonnen ze de Wereldbeker voor Clubteams. Rafael speelt tegenwoordig bij Istanbul Basaksehir en Fabio verdient zijn geld bij FC Nantes. Beide broers speelden 2 interlands voor Brazilië.

Andere bekende tweeling voetballers

Hieronder nog een aantal andere bekende voetbaltweelingen:

    • Dennis en Gerard de Nooijer
    • Henrico en Jeroen Drost
    • Halil en Hamit Altintop
    • Shota en Artsjil Arveladze

Ken jij meer voetbal tweelingen? Laat het ons weten in de comments of stuur een e-mail naar panna[@]doordebenen.nl. Misschien schrijven we er een nieuw bericht over!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here