Usain Bolt en zijn ultieme voetbaldroom

0
1634
Usain-Bolt-voetbal

Usain Bolt liet ooit doorschemeren dat hij het wel in de voetballerij wil proberen. Usain Bolt & voetbal: kwam dit idee van de grond of bleef het bij een mediastunt?

De voetbaldroom van Bolt

Het was over het algemeen bekend dat Manchester United de favoriete club is van Usain Bolt. Rio Ferdinand gaf destijds aan dat hij wel even een goed woordje zou doen bij Ferguson. De wereldrecordhouder van de 100 meter en de 200 meter sprint zag zichzelf al in de grootste stadions van de Premier League spelen. Jammer voor Bolt want Ferguson zag het niet zitten en een tripje naar Engeland zat er dus niet in voor de Jamaicaanse sprinter.

Toen bekend werd dat Usain Bolt het wel zag zitten om het in de voetbalwereld te proberen zochten niet alleen Manchester United, maar ook Real Madrid en Dortmund contact met Bolt en nodigde hem uit om een keertje mee te trainen. Dit werd natuurlijk meteen opgepakt door de media en al snel kwam naar buiten dat Usain Bolt al profvoetballer was, zo snel kan het gaan. Maar natuurlijk was hier nog niks van waar, Bolt moest zich eerst gaan bewijzen op de training.

De grote clubs haken af

Real Madrid liet niks meer van zich laten horen natuurlijk, het leek al te mooi om waar te zijn. Maar Dortmund was wel echt vastberaden om hem te laten meetrainen. Weliswaar voor hem zelf te kijken waar zijn niveau zit. Borussia Dortmund gaf later aan hem niet te willen contracteren, maar hem wel te willen helpen. Usain mocht dus een aantal keren meetrainen en daarna zou hem verteld worden of het haalbaar is om op professioneel niveau mee te doen in het voetbal. Was dat niet het geval? Dan was het jammer en dan was het een mooi avontuur. Was dat wel het geval? Dan zou Usain er de volle 100% voor gaan, de uitkomst was het tweede en Bolt kon met opgeheven hoofd op zoek naar een mooie club.

Bijna succes in Australië

Een paar maanden later had Bolt een club gevonden. Het leek in eerste instantie om de Zuid-Afrikaanse koploper Mamelodi Sundowns te gaan, maar al snel werd bekendgemaakt dat het hier om een mediastunt ging. Na een kort avontuur bij het Noorse Stromsgodset, ging Usain Bolt richting Australië. The Central Coast Mariners waren erg geïnteresseerd in de kwaliteiten van Bolt en besloten hem te laten meetrainen. Na een aantal trainingen was de club overtuigd van de kwaliteiten van Usain Bolt, hij scoorde zelfs twee keer in zijn basisdebuut. Toen ze overtuigd waren zouden ze snel om tafel gaan, om alle zaken in orde te maken.

De droom van Bolt leek uit te komen maar op het laatste moment werd er toch roet in het eten gegooid, een klein verschil van salaris in de gewenste en aangeboden contracten. Usain Bolt zou een bedrag van 2,6 miljoen euro per jaar in zijn hoofd hebben gehad, terwijl de club met een aanbod van 130.000 euro per jaar zou aangekomen. Het verschil was te groot en de club en Usain Bolt zijn er nooit uitgekomen.

Usain Bolt liet hierna weten dat dit het einde is van zijn sportcarriere en op zoek te gaan naar iets buiten de sportwereld. Bolt was achteraf ontevreden over zijn “voetbalprestaties” en had graag meer van zichzelf laten zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here