De 10 langste voetballers ter wereld

1
6355

Lengte kan op het voetbalveld heel handig zijn. Lange spelers hebben veel voordeel bij kopduels en hebben over het algemeen meer kracht. Hieronder zie je een lijstje met de 10 langste voetballers ter wereld. Daarnaast bespreken we hoe belangrijk lengte in het voetbal is.

De langste voetballers ter wereld zijn:

  1. Kristof van Hout. 2,08 meter
  2. Paul Millar. 2,08 meter
  3. Tonny Brogaard. 2,07 meter
  4. Vanja Ivesa. 2,05 meter
  5. Daniel Müller. 2,05 meter
  6. Yang Changpeng. 2,05 meter
  7. Jason Mooney. 2,05 meter
  8. Tor Hogne Aaroy. 2,04 meter
  9. Lacina Traoré. 2,03 meter
  10. Costel Pantilimon. 2,02 meter

Wie is de bekendste lange voetballer?

De bekendste lange voetballer die elke voetbalkenner kent, is Peter Crouch. De spits was van 2005 tot 2010 international bij het Engelse voetbalteam. Hier heeft hij in 42 wedstrijden 22 keer weten te scoren. Crouch heeft onder meer gevoetbald bij: Liverpool, Tottenham Hotspur, Aston Villa en stoke City. Met zijn 2.01 meter kom Crouch net niet in het rijtje van de top 10 langste voetballers ter wereld. De lange slungel kon best lekker ballen maar hij heeft in 2019 helaas zijn voetbalcarrière beëindigd.

Wat zijn de nadelen en voordelen van lang zijn als voetballer?

Lang zijn kan veel voordelen met zich meebrengen voor voetballers. Lange voetballers hebben namelijk meestal meer kracht en kunnen hierdoor makkelijk duelletjes winnen. Vooral in kopduels is lengte een groot voordeel. Vaak zie je lange spelers daarom ook in de aanval of in de verdediging spelen. Voor keepers is lengte vanzelfsprekend heel belangrijk. Lang zijn is niet alleen rozengeur en maneschijn voor voetballers. Het heeft ook nadelen. Lange voetballers hebben een hoger zwaartepunt en daardoor een grotere draaicirkel. Dit is nadelig voor spelen in de kleine ruimtes. Lange spelers kunnen ook minder snel accelereren. Als ze eenmaal op gang zijn zijn ze echter niet meer te stoppen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here