Haaland en Mbappé, de nieuwe Ronaldo en Messi?

0
1004

Zelfs levende legendes als Messi en Ronaldo blijven niet voor altijd jong.
Maar wanneer de giganten langzaam aftakelen staan er weer nieuwe sterren op.
Deze keer aandacht voor Haaland en Mbappé. Zij presteren bij hun clubs momenteel ongelofelijk en scoren aan de lopende band. Zullen zij net zo dominant aan de top regeren als Messi en Ronaldo de afgelopen jaren hebben gedaan?

Wat hebben ze gemeen?

In hun jonge jaren waren Messi en Ronaldo al fenomenaal. Met kop en schouders staken ze uit boven de rest van de spelers. Dit valt ook te zien aan de uitverkiezingen voor beste speler van de wereld in de afgelopen jaren. Vanaf 2008 tot nu is Lionel Messi 6 keer tot beste speler benoemd en Cristiano Ronaldo 5 keer.
Haaland en Mbappé zijn ook nu al op jonge leeftijd de sterspeler van hun club. Vergeleken met leeftijdsgenoten kan niemand aan hun prestaties tippen. Als ze deze lijn doortrekken liggen er ontzettend mooie dingen in het verschiet voor elke voetballiefhebber.

Rivaliteit

De rivaliteit tussen Ronaldo en Messi heeft ze beide gedreven tot onaardse prestaties.
Wat het schouwspel zo fantastisch maakte, was dat beide spelers in dezelfde competitie speelde. El Classico kijken was altijd een genot. De strijd tussen twee giganten. Real Madrid en Barcelona, maar ook vooral tussen Ronaldo en Messi.

Mbappé speelt nu nog in de Franse Ligue 1 en Haaland bij het Duitse Borussia Dortmund. Hierdoor is het nog niet zo dat ze in dezelfde competitie spelen maar de rivaliteit is er al zeker. Haaland bekende tijdens een interview dat de hattrick van Mbappé tegen Barcelona hem heeft gemotiveerd. Hij wilde dat ook en hij scoorde vervolgens ook twee goals. Dit kan de geboorte zijn van een ontzettend mooie rivaliteit tussen twee nieuwe heersers van het mondiale voetbal.
Als je de statistieken erbij haalt van dit seizoen geloof je het bijna niet. Mbappé en Haaland scoren bijna elke wedstrijd voor hun club.

Andere type spelers

Toch is het vergelijken van voetballers vaak als appels met peren vergelijken. Mbappe is een beweeglijke pijlsnelle dribbelaar. Haaland is een ijskoude killer die altijd op de goede plek staat. Er gaan geruchten dat Mbappé soms sneller dan het licht gaat. Als verdediger moet je van erg goede huizen komen om hem af te stoppen, dat weet Boateng sinds woensdag avond in de wedstrijd Bayern – PSG maar al te goed. Haaland is ook enorm snel voor zijn postuur, maar blinkt vooral uit in zijn killersinstinct. Bijna elke kans die hij krijgt schiet hij snoeihard tegen de touwen. Elke keeper die een keer tegenover Haaland heeft gestaan, wordt nog regelmatig zwetend wakker door nachtmerries over zijn verwoestende schoten.

Wat denken jullie?

We hopen in ieder geval dat we in de toekomst net zo’n schouwspel mogen zien als tussen Messi en Ronaldo. Worden Mbappé en Haaland net zo dominant in het voetbal van de komende jaren? Wat denken jullie? Welke speler heeft volgens jullie de meeste potentie? Laat het weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here