Wie zijn de best betaalde voetballers ter wereld?

0
1496
best-betaalde-voetballers

Voetballers verdienen tegenwoordig enorm hoge salarissen. De één vindt het terecht, de ander weer absurd. Wat vaststaat is dat cijfers niet liegen. Het jaar 2022 is alweer bijna voorbij. Het was niet voor iedereen een heel lucratief jaar, maar voor sommige voetbalsterren geldt de term ‘schamel jaar’ zeker niet. Wie zijn de best betaalde voetballers van het afgelopen jaar? Wij zochten het voor je uit!

1. Lionel Messi (106 miljoen euro)

Lionel Messi is de best verdienende voetballer. De Argentijnse dribbelaar zal dit jaar omgerekend zo’n 106 miljoen euro verdienen. Ontzettend veel pegeltjes natuurlijk. Elke seconde verdient Messi gewoon eventjes € 3,36. Hoe zal hij dit in godsnaam op gaan maken? Bij zijn club FC Barcelona heeft meneer Messi een jaarsalaris van 77 miljoen euro. Daar komt door sponsordeals nog eens 29 miljoen euro bij. De Argentijn is nu, na de nummer 2 in deze lijst, de tweede voetbal miljardair ooit.

2. Cristiano Ronaldo (98 miljoen euro)

Cristiano Ronaldo was ‘s werelds eerste voetbal miljardair. Lionel Messi haalt hem dus wel langzaam in, maar dat betekent niet dat Cristiano mag klagen. Hij zal dit kalenderjaar zo’n 98 miljoen euro bij elkaar verdienen. Alleen aan Instagram verdient deze superster al 21 miljoen euro aan gesponsorde posts. Daar komen nog eens lucratieve sponsordeals met Nike en Herbalife bij. Daarnaast verdient de Portugees ook nog eens de nodige centjes met zijn eigen kledinglijn. Ook deze voetbalster hoeft vast niet te vrezen voor zijn pensioen.

3. Neymar Jr (81 miljoen euro)

De top drie van best verdienende voetballers wordt afgesloten met de Braziliaanse sterspeler Neymar. De aanvaller van Paris Saint-Germain is de absolute grootverdiener van Frankrijk. Het grootste deel van de 81 miljoen euro verdient de Braziliaan aan salaris en bonussen in Parijs. Daarnaast leveren sponsordeals met Nike, Red Bull en EA Sports ook nog de nodige Braziliaanse reais in het laatje. De best betaalde Nederlandse voetballers hebben we in een andere blog al besproken. De top 10 van best betaalde voetballers wordt verder ingevuld door de volgende namen:

  1. Kylian Mbappé (36 miljoen euro)
  2. Mohammed Salah (31 miljoen euro)
  3. Paul Pogba (29 miljoen euro)
  4. Antoine Griezmann (28 miljoen euro)
  5. Gareth Bale (24 miljoen euro)
  6. Robert Lewandowski (24 miljoen euro)
  7. David de Gea (23 miljoen euro)

Best betaalde vrouwelijke voetballer

Het is over het algemeen bekend dat voetbalsters aanzienlijk minder verdienen dan de best betaalde voetballers. Of dit terecht of onterecht is, laten we in deze blog in het midden. De best betaalde vrouwelijke voetballer op dit moment is Alex Morgan. De immens populaire Amerikaanse heeft een salaris van zo’n 350.000 euro per jaar. Tel daar de vele, lucratieve sponsordeals bij op en haar jaarlijkse verdiensten zullen de half miljoen ruim overstijgen. Ook niet verkeerd, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here