Zeljko Kalac

Een boeventronie heeft hij eerlijk gezegd wel, maar of hij nou werkelijk zo crimineel is als werd gesuggereerd? In zijn Roda periode zou Zeljko Kalac met een pistool (een kalacnikov??) in de hand het kantoor van voorzitter Pickee zijn binnengelopen om hem af te persen. De keeper kampte met gokschulden en kon wel een extra zakcentje gebruiken. Voortaan liep de voorzitter in een kogelvrij vest rond.
Dit gerucht werd de wereld in geholpen door mental coach Gillissen en is later keihard naar het rijk der fabelen verwezen. De mental coach beweerde ook dat Regilio Vrede, toenmalig teamgenoot van Kalac, aan de drugs zat. Gillissen heeft later in een rectificatie zijn excuses aan het tweetal aangeboden.

Terug naar Kalac. Bij Roda JC stond de Australiër nou niet echt bekend als een solide keeper. Voetbalkennend Nederland stond dan ook vreemd te kijken toen de 2.02m lange keeper in 2005 een contract tekende bij AC Milan. Hij had zich tijdens zijn periode bij Perugia en tijdens de UEFA cup wedstrijd AC Milan-Roda JC in de kijker gespeeld bij de Europese grootmacht.
Tot ieders nog grotere verbazing kreeg hij ook nog eens behoorlijk wat speelminuten, in de competitie maar ook in de Champions League. Mijn broek zakte helemaal af toen er aan het begin van dit seizoen sprake van was dat hij Dida als eerste doelman zou verdrijven. Die mogelijkheid is trouwens nog steeds aanwezig.

In het filmpje zien we Kalac in actie tijdens het WK 2006, Australie-Kroatie.

Regilio Vrede is tegenwoordig een collega-webmaster, trainer en kok. Check hier zijn site. Zorg dat je volume aanstaat.
[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.