Het verhaal van: Zeljko Kalac

1
890
zeljko-kalac

zeljko-kalac

Zeljko Kalac is een Australische doelman van Kroatische afkomst. Hij staat niet echt bekend om zijn geweldige keepkunsten. De bijzaken maken deze man een stuk interessanter. Een boevenkop heeft hij eerlijk gezegd wel, maar of hij nou werkelijk zo crimineel is als werd gesuggereerd?

Zeljko Kalacnikov

In zijn Roda JC periode zou Zeljko Kalac met een pistool in de hand het kantoor van voorzitter Pickee zijn binnengelopen om hem af te persen. De keeper kampte met gokschulden en kon wel een extra zakcentje gebruiken. Voortaan liep de voorzitter in een kogelvrij vest rond. Dit gerucht werd de wereld in geholpen door mental coach Gillissen en is later keihard naar het rijk der fabelen verwezen. De mental coach beweerde ook dat Regilio Vrede, toenmalig teamgenoot van Kalac, aan de drugs zat. Gillissen heeft later in een rectificatie zijn excuses aan het tweetal aangeboden.

KalAC Milan

Terug naar Kalac. Bij Roda JC stond de Australiër nou niet echt bekend als een solide keeper. Voetbal kennend Nederland stond dan ook vreemd te kijken toen de 2.02m lange keeper in 2005 een contract tekende bij absolute grootmacht AC Milan. Hij had zich tijdens zijn periode bij Perugia en tijdens de UEFA cup wedstrijd AC Milan-Roda JC in de kijker gespeeld bij de Europese grootmacht. Tot ieders nog grotere verbazing kreeg hij ook nog eens behoorlijk wat speelminuten, in de competitie maar ook in de Champions League. Mijn broek zakte helemaal af toen er aan het begin van dit seizoen sprake van was dat hij Dida als eerste doelman zou verdrijven. Die mogelijkheid is trouwens nog steeds aanwezig.

WK 2006

Kalac behoorde tot de Australische selectie voor het WK voetbal van 2006. Bondscoach Guus Hiddink liet in de beslissende groepswedstrijd tegen Kroatië (2-2) verrassend Kalac in de basis starten in plaats van vaste keeper Schwarzer. Kalac blunderde bij beide Kroatische doelpunten: eerst beoordeelde hij een vrije trap van Darijo Srna verkeerd en vervolgens liet de doelman een schot van Robert Kovač over zijn handen rollen. Misschien is deze Zeljko uiteindelijk toch niet zo getalenteerd als AC Milan dacht.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here