Voetbalbroers – Top 5 voetballende broers

0
1568
voetbalbroers

Je kunt er vast wel een aantal opnoemen, broers die beide profvoetballer zijn. Vaak is het zo dat er eentje veel beter is, maar dat is niet in alle gevallen zo. Wij hebben voor jou 5 voetballende broers opgezocht, ken jij ze allemaal?

Top 5 voetbalbroers

Om het als broers beide ver te schoppen in het professionele voetbal, is vrij bijzonder. Deze vijf voetbalbroers is het gelukt:

  1. Hazard
  2. Thiago & Rafinha (Alcântara)
  3. Boateng
  4. Götze
  5. Touré

1. Gebroeders Hazard

We beginnen de reeks met de gebroeders Hazard, Thorgan en natuurlijk Eden. Eden Hazard heeft in 2019 de overstap gemaakt van Chelsea naar Real Madrid, waar hij nog niet echt zijn draai heeft gevonden. Hij heeft een aantal blessures achter de rug en het lijkt erop dat hij weer op weg is naar zijn oude niveau. Thorgan speelt momenteel bij Borussia Dortmund en doet het vrij aardig. Eden en Thorgan spelen allebei voor “de Rode Duivels” en hebben al een flink aantal interlands achter hun naam staan: Thorgan zit op 39 en Eden zit al op 114.

Eden en Thorgan hebben nog twee jongere broertjes: Kylian en Ethan. Kylian speelt momenteel in België bij Cercle Brugge en is 26 jaar oud. Ethan is nog maar 18 jaar en speelt bij R Union Tubize-Braine U19. Het is geen wonder dat alle vier de broers voetballen, ze hebben het namelijk niet van een vreemde. Hun vader Thierry Hazard is namelijk ook profvoetballer geweest, maar hij heeft het niet zo ver geschopt als zijn zoons.

2. De twee broers Thiago & Rafinha

Huh? Een andere naam en ook nog een andere nationaliteit, maar het zijn toch echt broers. Het zijn de gebroeders Alcântara, voornamen: Rafael (alias Rafinha) en Thiago. Thiago speelt inmiddels bij Liverpool, hij maakte de overstap van Bayern München. Rafinha speelt inmiddels bij PSG, waar hij niet heel veel speeltijd krijgt. We horen je denken, “hoe kunnen deze twee nou eigenlijk zo verschillend zijn?”

Nou, dat is eigenlijk best wel logisch. Net als de Hazard-broers hadden Thiago en Raphael een voetbalvader. Voetbal is ze dus met de paplepel ingegoten, ze weten niet anders dan dat ze aan het voetballen zijn.

De keuze van nationaliteit is ook best wel logisch. Ze zijn namelijk niet in hetzelfde land geboren. Thiago is de oudste van de twee en is geboren in Italië, toen zijn vader Mazinho bij Lecce speelde. Nog geen twee jaar later werd Raphael geboren in Brazilië, toen vaders bij Palmeiras speeld in Sao Paulo. Thiago is zijn voetbalcarrière begonnen in Brazilië, maar verhuisde al op zijn 5e naar Spanje. Vandaar dus zijn keuze voor het nationale elftal van Spanje. Rafael (Rafinha) is dus geboren in Brazilië, maar ook hij is opgegroeid in Spanje. Toch heeft hij gekozen om uit te komen voor Brazilië.

3. Familie Boateng

Als je ze naast elkaar zet dan zie je meteen de gelijkenissen, maar toch weet niet iedereen dat Jerome Boateng en Kevin Prince Boateng voetbalbroers zijn. Hun vader Prince is in 1987 vertrokken vanuit Ghana naar Berlijn met zijn twee zonen, George en Kevin Prince. Ongeveer anderhalf jaar later bevalt Prince zijn tweede vrouw van Jerome. Destijds dacht iedereen dat George het grootste talent was van het trio, maar door een matige opvoeding kon hij niet de focus bij zijn carrière houden. Kevin Prince en Jerome hebben wel alles uit hun carrière gehaald.

De jongste van het stel (Jerome) speelt momenteel bij Olympique Lyon, maar is samen met zijn broer Kevin Prince begonnen bij Hertha BSC. In 2007 maakte Jerome de overstap naar HSV Hamburg en Kevin Prince ging naar de Premier League en sloot aan bij Tottenham Hotspur. Kevin Prince Boateng is in totaal 15 keer verwisseld van club, zijn broer verwisselde na Hertha nog maar 2 keer van club. Nadat hij een jaartje bij Manchester City heeft gespeeld maakte Jerome de overstap naar het grote Bayern München, waar hij tot 2021 wel 10 seizoenen speelde. Kevin Prince speelt momenteel bij Hertha BSC.

4. Gebroeders Götze

Ook dit zijn wederom drie voetbalbroers, maar deze keer hebben ze geen voetbalvader. Hun vader was namelijk professor en heeft een grote impact gehad op de carrière zijn zoons. Fabian Götze is zijn oudste zoon, momenteel heeft hij geen club. Fabian heeft nog twee jongere broertjes die het een stukje beter doen in de voetballerij. Voordat we naar “Der Wunderkind” gaan, beginnen we bij Felix Götze. Hij speelt momenteel bij FC Kaiserslautern. Felix speelt centraal achterin en heeft nog lang onder contract gestaan bij Bayern München, maar speelt dus nu op het derde niveau van Duitsland.

Mario Götze is vroeger toegewijd aan een christelijk gezin, terwijl zijn oudere en jongere broer extreem religieus zijn opgevoed. Ze zijn geboren in Memmingen, dit is een plek in Duitsland waar veel talenten van Bayern München vandaan komen. Op het punt dat Mario werd gescout door Bayern kreeg zijn vader een aanbod in Dortmund, als professor. Het gezin kon hun zoontje van 5 natuurlijk niet achterlaten en de transfer bleef uit. Na weer op amateurniveau begonnen te zijn, kreeg Mario een aanbod van Borussia Dortmund. Wat vrij logisch was, want hij was de beste voetballer van de vereniging. Er kwamen supporters bij hem kijken in plaats van bij het eerste elftal te gaan kijken. Ook was hij toen al veel beter dan zijn 6 jaar oudere broer.

Daarna zijn er veel dingen gebeurd en de carrière van Mario Götze belandt in een rollercoaster. In een vogelvlucht maakt Mario een transfer voor 37 miljoen euro naar de rivaal van Borussia Dortmund, scoort het winnende doelpunt in de WK-finale en krijgt een bijzondere spiervezel ziekte. Daarna is Mario gaan vechten om weer op zijn oude niveau te komen. Bij Dortmund op de bank ging het niet meer lukken, waardoor hij besloot om een transfer te maken naar PSV. Op dit moment is hij een sterke kracht voor de Eindhovenaren.

5. De familie Touré

De gebroeders Touré zijn een van de weinige geweest in de geschiedenis die samen speelden voor club en voor het land. Kolo en Yaya komen uit Ivoorkust en hebben beide een fantastische carrière gehad. Beide begonnen in Ivoorkust bij ASEC Mimosas. Toen Kolo bij het eerste elftal aansloot, kreeg hij al veel aandacht en even later mocht ook zijn jongere broertje Yaya aansluiten. Kolo maakte al snel een grote stap naar de Premier League en had jarenlang een vast plekje bij Arsenal.

Yaya zijn carrière ging wat minder vol van start, hij begon in België bij Beveren. Nadat hij even in Oekraïne en Griekenland speelde kreeg Yaya de aandacht van Barcelona, dat 10 miljoen voor hem neerlegde.

In 2009 verliet Kolo Arsenal na 7 jaar voor Manchester City en aan het einde van dat seizoen sloot ook zijn broertje Yaya aan bij The Citizens. Bij City ontwikkelde Yaya zich heel snel en groeide hij uit tot een van de beste middenvelders van de wereld.

Beide voetbalbroers hebben een geweldige carrière achter de rug. Ze hebben veel prijzen gewonnen, en zijn een van de meest succesvolle sporters van Ivoorkust.

Ken jij ze allemaal?

Dit waren voor ons de meest bekende voetbalbroers en ze brengen stuk voor stuk een mooi verhaal met zich mee. Welke voetballende broers ken jij nog meer? Laat het ons weten in de comments. Wist je trouwens dat er ook tweelingen in het voetbal bestaan? Meer daarover lees je in ons artikel over voetbal tweelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here