Doordebenen Vertelt: Het weekend samengevat – Week 11

0
1647
samenvatting-week-18

Welkom bij onze wekelijkse column. Hierin zullen elke week de laatste nieuwtjes uit de voetballerij besproken worden. Van transfers en interessante uitslagen, tot aan teams die in bloedvorm zijn. Wij raken zelf niet uitgepraat over voetbal en willen jullie daar graag in mee nemen. Aan het einde van de column zal tevens een lijstje pareltjes te vinden zijn, dit zijn wedstrijden die je deze week niet mag missen. Ga er maar even lekker voor zitten want dit is jouw wekelijkse genietmomentje: Doordebenen Vertelt!

Nederland

PSV verliest opnieuw een topwedstrijdsvensson-az
In zestien topwedstrijden wist PSV geen één keer te winnen, daarbij is de wedstrijd van afgelopen weekend al bij gerekend gelukkig. Na de goals van Karlsson en Koopmeiners wist AZ 2-0 te winnen in eigen huis, de ploeg uit Alkmaar doet weer mee om plek 2. Het is niet dat PSV kansloos onderuit is gegaan in Alkmaar, integendeel zelfs. Omdat PSV zijn kansen niet af maakte en AZ erg efficiënt was zondag, resulteerde dit in een 2-0 overwinnen voor de ‘kaaskoppen’. AZ doet het de laatste jaren wel goed tegen de traditionele top drie. Afgelopen negen wedstrijden tegen de traditionele top drie werden er zelfs acht gewonnen en maar eentje verloren tegen Ajax. Wie wordt er dit seizoen tweede?

Maximaal resultaat voor Emmen in Rotterdam
Emmen heeft maar een doel dit seizoen en dat is in de Eredivisie blijven, en dat is de laatste tijd terug te zien aan de ploeg van Lukkien. Afgelopen 5 wedstrijden hebben ze een enorme vechtlust laten zien en slepen in een zwaar duel met Feyenoord toch een puntje over de streep. Emmen loopt 7 punten achter op VVV Venlo en Willem II, maar verkeren in een veel betere vorm dan deze twee clubs. Het wordt dit seizoen dus nog spannend onderin en Emmen is vastberaden erin te blijven. De laatste wedstrijd van het seizoen kan nog wel de alles beslissende pot worden, want dan moet Emmen tegen VVV-Venlo.

Ajax wint “trainingspotje” tegen ADO
Denken jullie dat de spelers van ADO Den Haag zondag uit bed stapte en dachten: “We gaan het Ajax vandaag erg moeilijk maken”, nee dat denken wij ook niet. Tenminste zo zag het er niet uit, na amper een kwartier zag het er al naar uit dat het een monsterzege zou gaan worden. In de rust stond het daarom ook al 4-0 voor de Amsterdammers, toch kwam Ajax niet veel verder dan dat.
Er kwamen veel invallers het veld in en het zag ernaar uit dat zij gefrustreerd waren en voor eigen geluk gingen spelen, het samenspel van Ajax was daardoor verdwenen. Hierdoor kwam Ajax niet verder dan een 5-0 overwinning, als de invallers beter hadden samengespeeld had dit minimaal 8-0 kunnen zijn. Gaat ADO nog een poging doen om in de Eredivisie te blijven?

Italië

Twee legendes tegenover elkaar bij Milan tegen Fiorentinaribery-zlatan
In de wedstrijd tussen AC Milan en Fiorentina stonden twee voetballegendes tegenover elkaar. Zlatan Ibrahimovic en Frank Ribery, 39 en 37 jaar oud, stonden tegenover elkaar in de basis. Ibrahimovic kwam terug van een blessure en liet zich direct gelden door in de 9de minuut de 0-1 binnen te schieten. Fiorentina kwam al gauw weer op gelijke hoogte door een geweldige vrije trap van Erick Pulgar. Beide teams kregen veel kansen, maar uiteindelijk wist Ribéry de 2-1 te scoren. Milan moest winnen om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen en kwam door hard werk terug in de wedstrijd. Uit een corner wist Brahim Diaz te scoren, en in de 72ste minuut bepaalde Çalhanoglu de eindstand op 2-3.

Juventus leidt zeer gevoelige nederlaag
Juventus heeft in de wedstrijd tegen Benevento een zeer pijnlijke nederlaag geleden. De kampioen wist niet te scoren en kreeg zelf in de 69ste minuut de deksel op de neus. Ook topscorer Cristiano Ronaldo wist het doel niet te vinden en de vraag of hij dit seizoen in Turijn blijft komt steeds meer ter sprake. Door het verlies staat Juventus nu tien punten achter op Inter en zien ze nummer twee AC Milan ook uitlopen tot vier punten.

Napoli wint knap bij AS Roma
De strijd om de vijfde plek tussen Napoli en Roma is beslist in het voordeel van de Napolitanen. Dries Mertens wist in de eerste helft twee belangrijke goals te maken die uiteindelijk de 2-0 eindstand bepaalde. De Inmiddels 33-jarige Belg beleeft een iets minder seizoen, maar kon in deze wedstrijd wel weer laten zien van grote waarde te kunnen zijn voor Napoli. Door zijn goede vorm te herpakken hoopt de Belg een oproep voor het EK van 2021 te bemachtigen. Napoli staat nu drie punten voor op Roma en maakt dus de grootste kans op Champions League voetbal volgend seizoen.

Duitsland

Bayern boekt ondanks rode kaart gemakkelijke zegestuttgart-bayern
In de Bundesliga is Bayern München al jarenlang ieder seizoen de gedoodverfde kampioen. Dat het met kop en schouders boven de rest uitsteekt liet het in de wedstrijd tegen Stuttgart nog maar een keer zien. Bayern liet ondanks een vroege rode kaart van Davies niets heel van de nummer negen van de Bundesliga en wist zelfs met 4-0 te winnen. Lewandowski kan dit seizoen niet stoppen met scoren en maakte weer drie goals en komt daarmee op 35 doelpunten in 25 wedstrijden. Na de interlandperiode moet Bayern tegen Leipzig, als ze deze wedstrijd winnen lijkt de titel wederom weer richting Beieren te gaan.

Ook Haaland kan puntverlies Dortmund niet voorkomen
Dortmund heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen Köln. Haaland bracht Dortmund al snel op voorsprong, maar Dortmund wist dit niet vast te houden. Köln kwam door goals van Dua en Jakobs zelfs op voorsprong en leek de wedstrijd te gaan winnen. Het ‘fenomeen’ Haaland liet het hier echter niet bij zitten en wist in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren. Na de wedstrijd was de spits van Dortmund verre van tevreden en liet zijn ongenoegen nog eens blijken tijdens het ruilen van zijn shirt. Het weggeven van zijn shirt deed nog wel, maar het shirt aannemen van zijn tegenstander was door het puntverlies blijkbaar te moeilijk.

Mainz klimt met St. Juste en Boëtius uit degradatiezone
Mainz heeft met 1-2 gewonnen van Hoffenheim. De ploeg van St. Juste en Boëtius klimt daarmee uit de degradatiezone. Mainz kwam al snel op voorsprong door een goal van Glatzel, maar Bebou wist in de 39ste minuut weer wat terug te doen. Nog voor rust bepaalde Kohr de eindstand op 1-2. St. Juste speelt het hele seizoen bij Mainz al een belangrijke rol, en bondscoach Frank de Boer vond het dan ook tijd om hem bij het Nederlands elftal te roepen.

Spanje

Geweldig Barcelona laat niets heel van Real Sociedadmessi-dest
Zondagavond speelde Barcelona de wedstrijd tegen Real Sociedad. Om in het spoor van koploper Atlético te blijven moest er gewonnen worden. In de eerste helft bleef het lang 0-0 totdat Griezmann in de 37ste minuut de bal knap binnenschoot. Na deze goal begon de grote “oost-west Sergino the best, yes” show. In de 43ste minuut wist de Amerikaanse Nederland namelijk de 0-2 binnen te schieten na een goede steekbal van Messi. Kort daarvoor had de linksback met een mooie passeerbeweging al laten zien de mogelijke opvolger van Alves te kunnen zijn. Na rust was het weer Dest die op aangeven van Alba de 0-3 binnen schoot. Sociedad geloofde het in de tweede helft verder wel, en Barcelona liep daardoor dankzij twee goals van Messi en een goal van Dembélé nog verder uit naar 1-6.

Atlético wint nipt van Alaves
Atlético Madrid heeft een goed resultaat geboekt tegen Alavés. Op een typische Atlético manier wist het met 1-0 te winnen dankzij een doelpunt van Luis Suarez, die daarmee de strijd met zijn vriend Lionel Messi aangaat voor de topscorer titel. Met de winst blijft Atlético vier punten voorstaan op de nummer twee Barcelona en kruipt het met hangen en wurgen langzaam richting de Spaanse titel. Na de interlandperiode wacht het moeilijke duel tegen de nummer vier Sevilla.

Engeland

Arsenal voorkomt pijnlijke nederlaag dankzij bijzondere comeback
Het was even schrikken voor Arsenal, binnen een half uur stonden ze al 3-0 achter. West-Ham United is in vorm de laatste weken en begon ook dit duel stevig. Tegen een gemiddelde tegenstander hadden ze waarschijnlijk de winst over de streep getrokken, maar tegen Arsenal is dit toch een ander verhaal. Arsenal werd sterker en herpakte zich, na twee eigen doelpunten en een goal van Lacazette werd het 3-3. Bij West-Ham stonden Lingard, Bowen en Souček op het scoreformulier.

Tottenham wint comfortabel bij Aston Villa
Vanaf de 66e minuut mocht Steven Bergwijn het veld betreden en kort daarna werd door een penalty van Kane de wedstrijd beslist, de wedstrijd eindigde in 0-2. Het was een eenvoudige wedstrijd voor de Spurs, waar Carlos Vinicius zijn eerste Premier League goal maakte. De Spurs zijn nog in race voor de Europese toernooien en er komen dus nog een aantal zware wedstrijden aan voor de ploeg uit Londen.

Leicester City naar halve finale FA Cup
Manchester United en Leicester City, de nummer 2 en de nummer 3 van de Premier League stonden tegenover elkaar in de FA Cup. Ihaenacho was scherp en dat liet hij merken ook, het foutje van Fred werd daarom direct afgestraft. Onze ‘Donny van de little river’ mocht starten en was betrokken bij de 1-1, naja hij liet de bal door z’n benen gaan (ben je dan betrokken bij een goal?). De 2-1 kwam van vlak na rust van de voet van Tielemans en wederom Ihaenacho zorgde voor de 3-1 en gooide de wedstrijd in het slot. In de halve finale van het toernooi nemen “the foxes” het op tegen Southampton, de andere halve finale is tussen Manchester City en Chelsea.

Frankrijk

Franse topper eindigt in voordeel PSGpsg-lyon
De ploeg uit Parijs speelde de wedstrijd tegen Lyon op Champions League Niveau, er is zo duidelijk verschil wedstrijden die er toe doen en die er niet toe doen bij PSG. Twee weken terug verliezen ze nog van Nantes, terwijl ze nu dik twee weken op rij van hun grootste concurrenten winnen. Depay had ook niks in te brengen en werd ook al in de 56e minuut naar de kant gehaald, waarschijnlijk om hem te sparen. PSG staat ook sinds afgelopen weekend weer op de eerste plek, dankzij puntenverlies van Lille.

Lille verliest en moet eerste plek afstaan
Lille had een slag kunnen slaan, omdat op dezelfde dag Lyon thuis PSG op bezoek kreeg. Maar je leest het goed ja, er staat had. Lille verliest van Nimes, de nummer 18 van de Ligue un en heeft waarschijnlijk deze wedstrijd het kampioenschap weggegooid. Dit kan nog rechtgetrokken worden, volgende week uit tegen PSG kan Lille deze fout goedmaken. Er is nog hoop voor het team van de Nederlander Sven Botman, omdat PSG misschien mensen gaan sparen voor het lastige duel tegen Bayern München in de Champions League.