Teamgenoten op de vuist

dyer en bowyer met elkaar op de vuistHet kan keren. Spelers spuiten champagne over elkaar heen, lopen in onderbroek de polonaise of staan (naar nieuw Hollands gebruik) met de kinderen op de arm met elkaar voor het supportersvak te juichen. Samen winnen is samen feesten. Samen verliezen is…. samen vechten. Dat hoeft natuurlijk niet per se maar zo ging het er een paar jaar geleden wel aan toe bij Newcastle United, een van mijn meest gehate clubs.

The Magpies stonden in een thuiswedstrijd weer eens achter. Dit keer was het 3-0 en Aston Villa was de boosdoener. Newcastle kreeg af en toe wat kleine kansjes maar telkens was het Dyer die de bal niet naar zijn teamgenoot Bowyer wilde spelen. Bowyer raakte hier zo gefrustreerd over dat hij zijn teammaat een paar ferme pompers uitdeelde. Het slachtoffer weerde slechts af en de dader sloeg maar door. Met vereende krachten slaagden andere teamgenoten erin om een einde aan dit genante tafereeltje te maken. Toen de storm was gaan liggen kregen beide spelers een rode kaart en mochten ze gaan douchen. Dat zal gezellig in de kleedkamer geweest zijn…
Bowyer en Dyer gevecht
Hoewel vooral Bowyer schuldig was aan het incident moesten beiden diep door het stof. Tijdens een persconferentie moesten ze hun schuld betuigen en excuses aan bieden aan iedereen die het gezien had: de 52.000 man in het stadion, de trouwe Match of the Day-kijkers en hun teamgenoten. De FA legde beide spelers een schorsing van drie wedstrijden op en de clubleiding veroordeelde Bowyer tot een boete van zes weeksalarissen, een kleine 305.000 euro (belachelijk salaris, trouwens, voor zo’n middelmatige speler, -EvdW).

Luister ook goed naar het commentaar van de Britse verslaggever:” Goodness me, what on earth is going on!”

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.