Robbie Fowler snuift de doellijn

fowler snuift doellijn3 april 1999 scoorde Liverpudlian Robbie Fowler tijdens de Merseyside derby een goal vanaf de penaltystip en vierde deze goal op een manier die ik niet gauw zal vergeten. De spits, the next big thing before Michael Owen, kroop op handen en knieën voor het Evertonvak en deed alsof hij de witte lijnen van het strafschopgebied opsnoof als ware het cocaïne. Het is weer eens iets anders dan het shirtje uittrekken a la Rutger Worm maar hoe kwam Fowler erbij zijn doelpunt op deze wijze te vieren?

Fowler snuift doellijnSupporters van Everton, de grote rivaal van Fowlers Liverpool, beweerden dat Robbie aan de drugs zat en op deze manier probeerde hij de supporters uit te dagen. Dat lukte hem aardig; na de viering van het doelpunt moest de politie eraan te pas komen om de orde in het Evertonvak te herstellen.
Een paar dagen na de wedstrijd vroeg een journalist hem op de man af of hij ooit drugs had gebruikt. Fowler werd erg emotioneel en vertelde dat hij zoiets nooit zou kunnen doen omdat een naaste van hem bijna aan de drugs kapot was gegaan. “Ik heb familieleden gehad die aan de drugs waren. Ik kan zien wat het met hun gedaan heeft en ik ben niet zo stom om zoals zij te worden.”

Wat de kijkers op dat moment niet wisten was dat hij doelde op zijn 26-jarige zus Lisa, die cocaïneverslaafd was. Zij had zich zo erg in de nesten gewerkt dat broerlief flinke bedragen moest betalen aan een bende, die hem chanteerde het drugsgebruik van de zus van de plaatselijke held openbaar te maken. Tijdens het interview wilde hij haar niet bij naam noemen omdat hij zijn familie uit de schijnwerpers van zijn succes wilde houden. Een tijd later heeft hij haar afkickbehandeling betaald. Voor zijn vreemde goal celebration kreeg Fowler een boete en een schorsing van vier wedstrijden. Volgens de FA had hij niet het goede voorbeeld gegeven aan de fans.

Al met al was het een originele viering die ik nooit nagedaan heb zien worden. Misschien een ideetje voor Maradona…
Mocht je nog een vreemde goal celebration kennen, laat het de redactie weten in de comments hieronder. Wellicht kunnen we het meenemen in De Selectie.

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.