Het verhaal van: Prince Polley

5
968
prince-polley

prince-polley

Alleen om zijn naam verdient hij al speeltijd op Doordebenen.nl. Prince Opoku Bismarck Polley Sampene oftewel Prince Polley. De iets ouderen onder ons zullen met veel plezier aan deze kleurrijke speller terugdenken. De Ghanese spits dook in 1988 vanuit het niets op bij Sparta en maakte in zijn eerste seizoen al direct 16 doelpunten voor de Rotterdammers. Iedereen liep met hem weg. Op zondagavond was er tijdens Studio Sport altijd extra aandacht voor dit grappige meneertje met de grappige naam.

Tukker Polley

Zijn tweede seizoen bij Sparta was een stuk minder succesvol. Hierna verkaste hij voor een paar jaar naar België en verwierf later een cultstatus bij FC Twente. Door zijn treffer wonnen in 1992 de Tukkers voor het eerst in de geschiedenis in Amsterdam van Ajax. In een volgepakt Olympisch Stadion zien 25.000 man hoe Prince op een besneeuwd veld al vallend doelman Menzo passeert en zo de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening neemt.

Vreemde vogel

Oud-teamgenoot Jan van Halst vertelde dat Polley altijd een vreemde vogel was in de FC Twente selectie. In de kleedkamer leek het of hij begreep wat de tactiek ging worden en vervolgens deed hij precies het tegenovergestelde op het veld. Zolang hij scoorde vond men het wel best. Drie maal heeft Jan hem uitgenodigd eens te komen fonduen in Huize van Halst en drie maal kwam Prince niet opdagen omdat hij lag te slapen.

Carrièreverloop

Uiteindelijk kwam Polley tussen 1990 en 1995 in totaal 8 keer uit voor het nationale elftal van Ghana. Hierin wist hij 3 keer het doel te vinden. Na zijn Twente periode speelde hij nog achtereenvolgens voor Heerenveen, Excelsior, Heerjansdam en het Zwiterse FC Aarau.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here