NEC breekt met traditie; Lodeweges ‘s weg

kerstborrel NECWaar normaal de trainers bij NEC pas sneuvelen rond de kerstborrel heeft Dwight Lodeweges dit jaar al eerder zijn spullen gepakt. De jaarlijkse kerstborrel was in Nijmegen al omgedoopt tot jaarlijkse ontslagborrel. In 2004 was het nog Johan Neeskens die geen kerstpakket kreeg. Een jaar later was het Cees Lok die zijn kerstvakantie kon verlengen (op eigen verzoek trouwens). In het tijdperk Been was er verrekte weinig te beleven met kerst en dit jaar is er definitief met de traditie gebroken; Lodeweges geeft er in november al de brui aan.
In Nijmegen zijn ze op de lange termijn beter af met zijn vertrek. De spelers begrepen niks van wat de grijze muis vertelde in de kleedkamer. Een verwijt dat hem al bij eerdere clubs was gemaakt. De spelers zitten dus niet zo met het zelf-verkozen congé van Mighty Dwighty. Op korte termijn draait hij de club een fikse loer. Traditioneel neemt Ron de Groot de taken waar van de vertrokken hoofdtrainers, maar hij zit nog in de lappenmand sinds zijn hartinfarct. Verder heeft niemand de vereiste papieren binnen de club.
De nieuwe aanwinsten van NEC
Nu rijst natuurlijk de vraag wie de nieuwe trainer wordt.
Gaat Boekhoorn naast Dembele, Lens, El Hamdaoui en Jaliens ook Ronald Koeman naar Nijmegen halen? Die eerste vier zijn van harte welkom maar Koeman natuurlijk niet. Geen enkele club zit nog op hem te wachten.
Ik zet mijn kaarten op Anton Janssen. Hij is momenteel trainer-coach van Jong PSV en heeft een rijk verleden bij NEC zowel als speler en als trainer en als bestuurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.