Muzikale voetballers

3
176

ryan babel de rapperDe voetballers van tegenwoordig willen behandeld worden als Robbie Williams, lopen erbij als Usher en gedragen zich als Madonna. Met dikke zonnebrillen op de neus, PC Hooftkleding aan de ledematen, dure oorbellen, ringen en andere vrouwenattributen aan hun lijf, en de haartjes soepel in de gel struinen ze over de rode loper van het ene naar het andere celebrity-feest. Het lijken wel popsterren. Sterker nog, sommige voetballers zijn heuse popsterren. Onze man in de regenjas is de parties afgegaan en heeft een selectie gemaakt van de echte popsterren onder de voetballers.

German Burgos van The GarbOp goal staat oud Atletico Madrid keeper en voormalig reserve keeper van het Argentijnse elftal, German Burgos. U kent hem wel; die maffe keeper die altijd met een lange broek en een petje in de goal stond. Hij scoorde als leadsinger van de Argentijnse rockband Simpatia en later The Garb hits in Spanje en Argentinië. Geen muziek die je zondagochtend bij het ontbijt aanzet, en zeker niet mijn cup of tea, maar er zijn genoeg mensen die het mooi vinden.

ruud gullit revelation timeNet als bij onze Afro selectie komen we weer bij Ruud Gullit uit als de man bij wie het allemaal begon. Hij is niet alleen de founding father van de Ruud Gullitpruik, maar hij is ook een van de eerste muziekmakende voetballers. In 1984 scoorde hij een bescheiden solohit met het reggaenummer “Not the dancing kind”. Vier jaar later was hij gastzanger van de reggaeband Revelation Time en behaalde de derde plaats van de vaderlandse hitlijsten met het nummer “South Africa”.

Sinds de hit van Ruud Gullit is de kwaliteit van de Nederlandse voetbalmuzikanten hard achteruit gegaan. Het optreden van Royston Drenthe en Ryan “Rio” Babel op een album van U-NIQ is het voorlopige dieptepunt.
Het is orenkrommend, niet om aan te horen wat deze twee “homeys” voortbrengen maar we willen jullie enkele “lyrics” van Babel niet onthouden.
royston drenthe de rapperDe naam is Babel, aangenaam, wie ben jij?
Hoog in het zand of God aan mijn rechterzij
Nu nog een waggi en een grote villa
Ja, met nog een waggi voor m’n señorita
Nee, nee, niet vragen, ik wil ‘t niet
Alles is voor la familia, so to speak
En hij kan ’t zelfs ook in het Engels:
you can see this nigga with number 19
I can’t even spend all my money
keep your daughter inside or you will be my family

Om het niveau van Doordebenen.nl enigszins op peil te houden besparen wij jullie de inbreng van Royston Drenthe.

Mateja Kezman scoorde in zijn tijd bij Partizan Belgrado een nummer 1 hit in de nationale hitlijsten. Niet het scoren van hits, maar het scoren van doelpunten was waarom PSV hem naar Eindhoven haalde. Door deze nummer 1 hit dacht hij prompt de hele wereld aan te kunnen en scoorde hij bij zijn EK debuut in 2000 binnen 38 seconden weer; dit keer een rode kaart. Zijn loopbaan als zanger zal na zijn voetbaltijd weer opgepakt worden. Ditmaal hoopt hij hits te scoren met het zingen van psalmen. Kezman wil namelijk monnik worden.

Bjorn van der Doelen heeft veel te vroeg zijn kicksen aan de wilgen gehangen. Dit deed hij onder andere om zich op zijn muzikale loopbaan te richten. Wij hadden van hem een Arie Ribbens-achtige carnavalskraker verwacht maar het tegendeel was waar. Hij schreef een ode aan de stad waar hij zijn laatste voetbaljaren doorbracht: Nijmegen. Een nieuwe Guus Meeuwis is opgestaan. Zie hier de clip (die zich uiteraard afspeelt in Havana aan de Waal).

Er is nog een aantal voetballers dat de selectie net niet gehaald heeft:
De Zusjes Pothuizen en Koning
-Mario Melchiot, Dean Gorre en Benny McCarthy als Midas
-Nog andere? Laat het achter in de comments.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here