Moonende voetballers

Waar “swaffelen” het buzz-woord van het moment is, was dat enkele jaren geleden “moonen”. Het woord is overschaduwd door het hedendaagse swaffelen en dreigt daardoor in de vergetelheid te geraken. Moonen is “het opzettelijk ontbloten en toekeren van het eigen achterwerk naar een ander om deze te beledigen, in verlegenheid te brengen, of voor de grap.”
moonen
De voetballerij is een afspiegeling van de maatschappij dus voetballers moonen ook. Onze man in de lange regenjas trok eropuit en stelde een selectie van moonende voetballers samen. Grote afwezige in deze selectie is Nicky Butt.

Sam Nelson moontHet begon allemaal met Arsenal speler Sam Nelson. Hij is de grondlegger van de blote kont op het voetbalveld. In 1979 toonde hij al zijn blote Ars(enalachterwerk) aan het grote publiek. Deze visionair scoorde eerst een eigen goal en toen hij later de gelijkmaker in het juiste goal schoot wilde hij de Coventry fans een spreekwoordelijk poepie laten ruiken door ze te moonen. Een held was geboren en velen volgden zijn goede voorbeeld.

joey barton laat kont zienBij een dergelijke selectie kom je al gauw uit bij de dorpsgekken van de voetballerij. Dit keer niet Paul Gascoigne maar zijn opvolger Joey Barton. Waar kennen we hem ook alweer van? Tijdens een wedstrijd tegen Everton liet hij tijdens het verlaten van het veld zien wat hij van de vijandelijke supporters vond. Een politieagent wees zijn coach, Stuart Pierce, erop. Pierce probeerde het incident te bagatelliseren: “Het zal wel overenthousiasme geweest zijn, na het dramatische eind van de wedstrijd.”

stephen ireland in superman onderbroekEen andere mafkees die zijn achterwerk liet zien was Stephen Ireland. De Manchester City middenvelder scoorde de winnende treffer tegen Sunderland en liet trots zijn lichtblauwe Superman onderbroek zien aan het publiek. De conservatieve FA was uiteraard weer volledig van slag en stuurde de speler een brief waarin hem dringend werd verzocht nooit meer zijn lichtblauwe Superman onderbroek te laten zien. In de Engelse kranten was te lezen dat hij geen schorsing kreeg omdat het geen Full Moon was geweest.

Mirko Vucinic, momenteel de ster bij AS Roma, voelde na zijn treffer tegen Cagliari aandrang om kledingstukken uit te trekken. Dat is heel normaal, toch?? Hij trok niet alleen zijn shirt (daar schijn je geel voor te kunnen krijgen) maar ook nog eens zijn broek. Het is niet echt een vorm van moonen, maar het benadert het wel.
De scheidsrechter was hem genadig gezind; hij trok uiteindelijk maar een gele kaart, waar het er ook twee hadden kunnen zijn.

“Walter Zenga, onze coach, probeert altijd speciale dingen op training”, vertelt een speler van Catania. Dit keer hadden de spelers uitgebreid geoefend op een wel erg bijzonder muurtje en ze konden het ook nog eens in de praktijk brengen. In de wedstrijd tegen Torino kreeg Catania een vrije trap. Drie spelers van Catania gingen achter het Turijnse muurtje staan en vlak voordat de bal geschoten werd moonden zij de doelman van Torino. Op het moment dat de verbouwereerde keeper was bijgekomen van de schrik lag de bal al achter hem in het doel. Het doel van het moonen was niet zozeer om de doelman te choqueren, maar het ging erom dat zijn zicht belemmerd werd doordat hij niet Doordebenen kon kijken omdat daar een broek hing. Na 23 seconden zie je het het best.

De redactie heeft zojuist de man in de lange regenjas eropuit gestuurd om een selectie van swaffelende spelers samen te stellen. We zijn benieuwd met wie hij terug komt maar jullie zullen de eerste zijn die het lezen. Als jullie nog suggesties hebben, laat het achter in de comments!
Hier vind je meer selecties.

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.