Het verhaal van: Martin Jol

1
1064
martin-jol

martin-jol

Wegens tegenvallende prestaties kreeg Martin Jol een jaar geleden zijn congé bij zijn werkgever Tottenham Hotspur. Martin had er naar eigen zeggen begrip voor maar de manier waarop het allemaal gebeurde is discutabel. De Spurs draaiden niet heel lekker in de eigen competitie en tijdens de UEFA Cup wedstrijd tegen Getafe barstte de bom. Er was uitgelekt dat de clubleiding, ongeacht de uitslag, na afloop Jol zijn congé ging geven. Iedereen in het stadion leek van het nieuws op de hoogte, behalve de arme Martin zelf.

Voor de wedstrijd al ontslagen

De clubbobo’s hadden de media al ingelicht vlak voor aanvang van de wedstrijd, omdat ze bang waren de ochtendkranten te missen. De media konden het nieuws niet voor zich houden en vervolgens ging het als een lopend vuurtje op de tribune. Massaal ging het loyale publiek staan. “Stand up for Martin Jol” werd er door werkelijke alle Spurs fans gezongen. Toen Jol dit zag en hoorde wist hij hoe laat het was…..

Steun van de spelers

De pers suggereerde dat de coach voor aanvang van het UEFA Cup treffen zelf zijn ontslag had ingediend en dat hij dus wist dat hij aan zijn laatste wedstrijd (2-1 winst voor Getafe) voor de Londenaren bezig was. Dit was onzin. Martin Jol: “Het verhaal dat ik het al voor de wedstrijd wist, is absolute onzin. Ik zag mijn neefje direct na de wedstrijd in de spelerstunnel. Hij trok me aan mijn arm en vertelde me dat iedereen blijkbaar al wist dat ik was ontslagen. Ik ben toen naar de kleedkamer gegaan om het de spelers te vertellen. Ze stonden op en klapten voor me. Het was zeer emotioneel.” Ondanks dat supporters, staf en spelers het volste vertrouwen in hem hadden voerde de clubleiding al weken voor het ontslag in het geheim gesprekken met Mark Hughes, Klinsmann en Ramos als mogelijke opvolger. De manager die de club naar het beste Premier League seizoen leidde (een vijfde plek op de eindlijst) had wel een waardiger afscheid verdiend.

Ontslag pakt niet goed uit

Op dit moment staat Tottenham stijf onderaan in de Premier League terwijl Jol met zijn nieuwe club HSV fier bovenaan in de Bundesliga staat. En dan te bedenken dat Jols opvolger Ramos (zie foto) een flinke zak geld heeft gekregen om de selectie te versterken. Spelers als Gomes, Bentley, Modric en Rusland-ster Pavlioetsjenko kwamen (toegegeven, superspits Berbatov vertrok). Dit geeft maar weer eens aan wat een toptrainer Jol is. Hoeveel krediet heeft Ramos nog bij de directie van de Spurs? Het schijnt dat hij, bij ontslag, een bedrag meekrijgt waar zelfs Aad de Mos rode oortjes van krijgt: 15 miljoen euro! Desondanks lijkt het mij een kwestie van weken….

1 REACTIE

  1. En nu is Ramos ook weg…
    Maar kanonnen, van zoiets moet je wel kippenvel krijgen, als je in dat stadion zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here