Mario Balotelli, de nieuwe ster van Inter

Mario Balotelli, Inter MilanIn het kader van steun aan de rising stars gaven we Macheda onlangs wat airplay. Vandaag krijgt Mario Balotelli de kans zich voor te stellen. Komend seizoen dient men in de Serie A ernstig rekening te houden met deze spits van Inter Milaan.
Hier wat feiten op een rijtje:

-Mario begon in 1990 zijn leven in Palermo onder de naam Mario Barwuah. Zijn ouders waren Ghanese immigranten. Drie jaar later adopteerde de familie Balotelli hem en veranderde zijn naam in Mario Balotelli Barwuah. Op zijn 18e verjaardag verwierf hij het Italiaans burgerschap.

-Mario bestempelde zijn biologische ouders als Glory Hunters, toen zij hem, overigens zonder succes, terugeisten van zijn adoptieouders. Meneer en mevrouw Barwuah deden dit pas toen Mario al flink wat roem en geld had vergaard

-Mario houdt er van om zijn haardracht af te stemmen op de gelegenheid. Toen Inter Milan de 17e Scudetto won liet hij zich een Dennis Rodmanachtige coupe aanmeten met het cijfer 17 op subtiele wijze uitgekapt.
Mario Balotelli, Inter Milaan

-Mario is niet geliefd bij Juventus supporters. Tijdens wedstrijden tussen Juve en Inter werd hij meermalen racistisch bejegend. Zo zong een deel van de Juve supporters de hele wedstrijd dat een zwarte Italiaan niet bestaat. Zelfs tijdens de wedstrijd tegen Lazio zongen Juventus supporters racistische liederen over Balotelli. De Oude Dame werd hier (terecht) voor gestraft en moest een wedstrijd zonder toeschouwers spelen.

-Mario heeft veel vedetteneigingen voor zijn leeftijd en staat van dienst. Eind januari werd hij van de training gestuurd en voorlopig uit de selectie verwijderd wegens een herhaaldelijk gebrek aan inzet. Zijn coach Mourinho: “Wat mij betreft kan een jongeling als hij het zich niet veroorloven om minder te trainen dan spelers als Figo, Cordoba en Zanetti.”
Eerder miste hij al eens het vliegtuig voor een traingskamp met Jong Italie: hij had zich verslapen.

-Mario heeft niet alleen aanvaringen met Mourinho gehad, maar ook met de doelpaal.
Tijdens de bekerwedstrijd tegen Sampdoria sprong hij zo hard tegen de paal met zijn hoofd dat even het veld af moest. Aanvankelijk leek er weinig aan de hand en kwam hij glimlachend terug het veld in. Maar toen hij plotseling om- en flauwviel achtte de medische staf het toch verstandig hem in de kleedkamer te onderzoeken. Het bleek om een hersenschudding te gaan en de schrik zat er goed in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.