Homosexualiteit in de voetballerij

rooney kusIn de ubermannelijke, conservatieve voetbalwereld heerst nog altijd een taboe op homosexualiteit. Statistisch gezien zou er in elk voetbalelftal minimaal één andersgeaarde moeten zitten. Desondanks is het van geen enkele profvoetballer bekend dat hij van de andere kant is. Ja, als je de spreekkoren in de stadions moet geloven is het gros van de scheidsrechters homosexueel. Om de wijze Rene van der Gijp aan te halen: “Wanneer zoveel mensen het zeggen zal er wel een kern van waarheid inzitten.” Ook schijnen spelers van de tegenpartij vaak homo te zijn, maar dit wordt altijd tegen gesproken door de betreffende speler.
Welnu, van geen enkele voetballer is het bekend maar van sommigen wordt het wel hardnekkig gesuggereerd. Onze keuzeheer heeft een selectie gemaakt van spelers die het best wel een zouden kunnen zijn.

stefan postma Tussen de palen is de keuze gevallen op Stefan Postma. Stefan is een goede, betrouwbare keeper die in Nederland en Engeland al aardig wat clubs heeft gehad. Tijdens zijn periode in Engeland heeft hij in eigen beheer een video opgenomen waaruit zou kunnen blijken dat hij eventueel, misschien, wellicht wat homosexuele trekjes heeft. Is helemaal niet erg, veel mannen hebben een vrouwelijke kant. De video werd tegen zijn wens in door zijn tegenspeelster op het internet gezet en bezorgde de arme Stefan in Nederland veel naamsbekendheid. Het spandoek van zijn eigen ADO supporters waarop stond “Stefan, we staan achter je” zal hem destijds veel steun hebben gegeven.

carlos valderrama betastOok opgeroepen is Michel, de oud-verdediger van Real Madrid. Hij steekt zijn liefde voor mannen niet onder stoelen of banken. De Witte Gullit lijkt verbaasd maar laat het zich verder ook welgevallen. Valderrama zelf heeft de selectie echter op een haar na gemist. Zijn kans komt nog wel wanneer er binnenkort een nieuwe selectie vreemde voetbalkapsels bekend wordt gemaakt.

marc overmarsMarc Overmars is onlangs weer aan het voetballen geslagen en direct wordt hij al geselecteerd. Wat zal hij blij zijn! In 1996 deed het gerucht de ronde dat Gordon een affaire met Marc Overmars had. Beiden waren in een compromitterende houding betrapt in de Endemol studio’s. Nota bene Gordon (hij heeft homosexualiteit ongeveer uitgevonden) spande een rechtszaak aan om deze roddel de wereld uit te helpen. En met succes. De rechter stelde Gordon in het gelijk en hij ontving smartengeld. Van Overmars hebben we niets gehoord…. Na de rechtszaak maakte Gordon bekend dat hij met meerdere profvoetballers het bed heeft gedeeld en dat hij “als er een vooruit was gekomen, naast Estelle Gullit, een van de bekendere voetbalvrouwen was geweest”.

Met een EK 88 winnaar in de gelederen kan deze selectie niet meer stuk: Gerald Vanenburg. Tijdens zijn glorieperiode werd het al over hem gefluisterd, maar het werd altijd door hem ontkend. Zijn ietwat hoge stem versterkte de geruchten. Cruyff, geen liefhebber van Vaantje, zei ooit dat je met een dergelijke stem nooit een echte leider kan worden.

cristiano ronaldo homoTer elfder ure is Cristiano Ronaldo aan de selectie toegevoegd. Hij staat bekend om zijn ijdeltuiterij. In deze tijd van metrosexualiteit mag een man best wat aandacht aan zijn uiterlijk besteden. David Beckham, het vorige boegbeeld van Man. U is immers de grondlegger van metrosexualiteit. Na het zien van deze onlangs gepubliceerde foto kon de man in de lange regenjas niet om Ronaldo heen. Zijn vriendin heeft hem net gedumpt dus, Geer en Gor, sla je slag.

Ik vind het persoonlijk onbegrijpelijk dat de voetbalwereld ontzettend ouderwets en kinderachtig is over homosexualiteit. Wijlen scheidsrechter John Blankensteijn kwam openlijk uit voor zijn sexuele geaardheid wat volledig werd geaccepteerd.
Een triester verhaal is dat van Justin Fashanu. Deze Premier League speler kwam in 1990 uit de kast en heeft zich acht jaar later opgehangen in de garage van zijn huis. In zijn afscheidsbrief schreef hij: “Homo zijn en bekend zijn is hard”. We zijn nu tien jaar verder en er lijkt weinig veranderd. In Italië zijn ze druk bezig om het bespreekbaar te maken. Fiorentina spits Gilardino is een van de voorvechters. Ik weet zeker dat wanneer de eerste bekende voetballer uit de kast komt er meer zullen volgen. Laten we hopen dat er normaal op gereageerd wordt in dit homofobe macho wereldje.

Geef in de comments je mening over deze kwestie of laat weten als je nog iemand mist in de selectie.
[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.