Karim Benzema, het talent van Olympique Lyon

Karim Benzema, geboren in 1987, groeide op in een voorstad van Lyon. Hij speelde bij Bron Teraillon en werd op zijn negende al gescout door zijn huidige club Olympique Lyon. Op 17 jarige leeftijd debuteerde hij in de hoofdmacht van zijn club en nu hij pas 20 is heeft hij al 4 seizoenen achter de rug en 26 doelpunten op zijn naam. Een vergelijking: Toen Henry 20 jaar en twee weken oud was, had hij nog niet voor het nationaele elftal gespeeld en had hij 15 maal gescoord in 66 wedstrijden voor AS Monaco. benzemag1412_468x368.jpg Benzema, op dezelfde leeftijd, had er al drie in liggen voor Frankrijk en scoorde ook nog eens 18 maal in 59 wedstrijden voor Olympique Lyon. Zijn coach Houllier vergelijkt hem met Ronaldo en Ronaldinho. Papin, de Franse topspits van weleer, kondigt aan dat deze jongen niet meer te stoppen is. “Hij is nog jong maar kan nu al alles”. Guy Lacombe noemde hem “de nieuwe Zidane” nadat hij in een onder-18 wedstrijd viermaal gescoord had tegen Sochaux. Zijn spel is niet de enige overeenkomst met Zizou. Beiden hebben een Algerijnse vader en beiden groeiden op in een ruige buurt.

Bovendien droeg hij, toen hij tijdens zijn interlanddebuut tegen Oostenrijk de winnende goal scoorde, het shirt met rugnummer 20; hetzelfde nummer als waarmee Zidane tijdens zijn eerste optreden voor Les Bleus speelde. Aan het eind van seizoen 2007/2008 reikte de oude meester de trofee voor beste voetballer in de Franse competitie aan zijn opvolger uit. Niet Zidane, maar de Braziliaan Ronaldo is de speler voor wie hij het meest respect heeft. Benzema heeft de DVD van Ronaldo uit zijn Barca tijd, helemaal grijs gedraaid in de hoop enkele van zijn bewegingen over te nemen.
De spits woont nog bij zijn ouders en heeft onlangs een contract getekend dat hem tot 2013 aan Olympique bindt. Ondanks deze langlopende verbintenis en de vraagprijs van 40 miljoen euro lijkt de kans erg klein dat hij zijn tijd zal uitdienen. Werkelijk alle Europese topclubs staan in de rij om de speler over te nemen. benzema.jpgWenger voorspelt dat hij de revelatie van het EK 2008 gaat worden, Ferguson heeft namens Manchester al interesse getoond, Schuster heeft hem op zijn shortlist voor Real Madrid staan en tenslotte staat AC Milan ook te popelen om hem over te nemen. Nu maar hopen dat hij zich tijdens het EK een beetje weet in te houden tegen Nederland.

Update Benzema is ondertussen voor heel veel geld verkocht aan Real Madrid. 35 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.