John van Loen, de Rode Baron

0
1081

john van loen, de rode baronNaam: John van Loen
Bijnaam: De Rode Baron
Clubs: FC Utrecht, Roda JC, Anderlecht, Ajax, Feyenoord, Sanfrecce Hiroshima, weer FC Utrecht en Apoel Nicosia. (Naar eigen zeggen was er tijdens zijn eerste Utrecht periode interesse van Sporting Lissabon, Benfica, Manchester United, Liverpool en Bayern Munchen. Uiteindelijk werd het Roda JC)
Hoe verwierf hij zijn bijnaam? Je hebt rood haar, bent lang en valt op door een agressieve speelstijl en een grote mond. Dan ben je al snel het mikpunt van spot. Tijdens zijn actieve carrière had John hier last van. Supporters van de tegenpartij hadden het altijd op hem voorzien. Op een gegevens moment namen de spreekkoren jegens hem zulke proporties aan dat hij de scheidsrechter moest verzoeken de wedstrijd stil te leggen. Desondanks trok hij zich weinig aan van wat supporters over hem zongen: “Het feit dat ik werd uitgescholden zag ik alleen maar als een teken dat ik goed bezig was, anders schelden de supporters van de tegenstander je niet uit.”

Van Loen was de eerste voetballer die een kogelbrief heeft mogen ontvangen. Zijn grote impopulariteit droeg bij aan een rits van bijnamen waarvan “De Rode Baron” eigenlijk de minst beledigende was.
De “echte” Rode Baron was Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen, een Duitse gevechtspiloot uit de Eerste Wereldoorlog.
Sinds wanneer? 1984
Wie verzon de bijnaam? In ieder geval niet hijzelf. John heeft een goed gevoel voor humor, maar bijnamen over zijn lengte of haarkleur kon hij niet waarderen.
Andere bijnamen: De Lantaarnpaal, De Vuurtoren

Andere bijnamen:
Snarling Dog
Het Kadaver
De Bijl uit Montevideo
La Brujita

Volledige lijst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here