Johan Primero


Herpost
Ga even rustig zitten voor een cinematografisch hoogstandje en kijk naar de trailer van de film Johan Primero. De film is gemaakt door de Nederlandse filmmaker Johan Kramer en gaat over een bijgelovige FC Barcelona fan. Johan is zijn naam. Eigenlijk heet hij Juan, maar hij was zo een grote fan van Johan Neeskens dat hij zijn naam omgedoopt heeft in Johan. Johan is 42 jaar en rijdt dagelijks in zijn oude eend vijftig rondjes om het Camp Nou. Hoe meer rondes hij rond het stadion rijdt, hoe beter het gaat met zijn favoriete club. Dit bijgeloof is ontstaan na zijn eerste ritje rond het stadion. Dat was in 1973, met zijn vader achter het stuur. Dezelfde avond won “zijn” FC Barcelona in een legendarische wedstrijd met 5-0 van Real Madrid.
Na het overlijden van zijn vader in 2002 besloot Johan Primero dagelijks vijftig rondjes te gaan rijden.
Daar gaat de film over. Vijftig keer per dag hetzelfde rondje, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Dat klinkt saai, maar dat is het niet. Zeker niet wanneer Johan Paquita leert kennen…
Vorige week is de film in de Nederlandse bioscopen in primero premiere gegaan. Voor meer informatie kan je kijken op de site van Johan Primero. Als je wilt weten waar Johan op dit moment rijdt, volg hem dan op Twitter. As we speak is hij bezig met ronde 81.587.

Johan Primero

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.