Johan Derksen

Wat was ik blij toen ik hoorde dat Wilfred Genee en Johan Derksen weer een programma gingen maken. Stiekem vond ik het ook wel prettig dat van Hanegem niet meer meedoet. Hij was vaak niet in opperbeste stemming (kwam dit door de resultaten van FC Utrecht??) en liep constant te kissebissen met Genee.
Uiteindelijk viel de eerste aflevering van Voetbal International, de o zo originele naam van het programma, me ietwat tegen. Ook hier zijn er concessies gedaan omwille van de commercie. Jupiler is een van de twee sponsoren dus er moeten beelden van de Jupliler League in. Uit alles blijkt dat Derksen en Genee hier ook niet op zitten te wachten want de samenvattingen werden er echt doorheen geramd en er werd verder ook geen woord aan deze spannende competitie gewijd. Ik vond het zonde van de tijd maar snap dat het een noodzakelijk kwaad is.
Enfin, ik ben blij dat het Orakel met de Snor weer op televisie is. De uitzendingen op VI.nl waren ook vermakelijk maar een ouderwets avondje met de mannelijke versies van Geer en Goor, die al kibbelend en keuvelend het voetbalweekend doornemen, heeft toch mijn voorkeur.
Als opwarmertje voor de volgende aflevering hier vast wat leuke quotes van het Orakel met de Snor.

“Die ligt nu in een kleine tanga op het strand. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. Het voordeel is dat er 14 dagen niet geföhnd word op de redactie.”
Over Wilfred Genee die op huwelijksreis is

“Zie je nou wel, ik vind het echt een clichebrakende Amsterdamse bijgoochem.”
Over Andries Jonker

“Als je hier iets negatiefs over Dick zegt, ligt ie thuis op de bank met de beentjes omhoog te trappelen van woede”.
Over Dick Advocaat

“Het is de ideale schoonzoon, ik zou ook wel willen dat MIJN dochter met zo’n jongen thuiskwam. Helemaal als je ziet waar ze nu mee thuis komt”.
Over Dennis Bergkamp

Meer quotes van Derksen kun je hier vinden. Bovendien kan je er ook lid worden van de enige echte Johan Derksen fanclub. Andere voetbalquotes kan je vinden in ons Soup du Jour archief.

Oh ja, het Orakel moet nu wel echt ophouden met gewicht verliezen want hij lijkt net een wandelend lijk. Doe mij maar weer de dikke Derksen van weleer, die volgens Genee volledige schalen bitterballen naar binnenschoof.

In het filmpje zie je Derksen in De Wereld Draait Door. Hij en Hugo Borst branden Ruud Gullit tot aan zijn veters af.

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.