Joey Barton, de Bad Boy van het Engels voetbal

Joey Barton, Manchester CityJoey Barton is niet een speler met een erg indrukwekkend CV. De 27-jarige middenvelder speelde wat wedstrijden voor Manchester City, een interland en staat momenteel onder contract bij Newcastle United. Wat wel indrukwekkend is, is zijn strafblad. Joey Barton mag met recht de Bad Boy van het Engelse voetbal genoemd worden.
Het strafblad van Joey Barton:

-December 2004
Op een kerstfeest georganiseerd door de club drukt Barton een sigaret uit in het oog van jeugdspeler Jamie Tandy. Tandy probeerde het shirt van Barton in de fik te steken dus hij vroeg er wel een beetje om.
Straf: Manchester City geeft Barton een boete van zes weeksalarissen, £60.000.

-Zomer 2005
Barton wordt van een trainingskamp in Thailand naar huis gestuurd nadat hij een 15 jarige supporter aanviel die hem beledigd had. Een teamgenoot moest Barton van het jongetje afhalen om erger te voorkomen.
Straf: Hij ondergaat een anger management therapie en betaalt een boete van £120.000. Op eigen initiatief volgt hij een cursus gedragsmanagement in de Sporting Chance Clinic.

joey barton laat kont zien-September 2006
Barton toont zijn onblote achterwerk aan Everton-supporters, nadat zijn club Manchester City in de blessuretijd gelijk maakt tegen Everton.
Straf: De Everton supporters hebben Barton de hele wedstrijd geprovoceerd dus de straf van de FA bedraagt slechts £2.000 en een waarschuwing wegens het in diskrediet brengen van de edele voetbalsport.

-April 2007
Barton bekritiseert openlijk de prestaties van zijn club Manchester City en noemt enkele nieuwe teamgenoten beneden niveau.
Straf: Manager Stuart Pierce verbiedt hem om nog met de media te praten.

ousmane dabo na het gevecht met Barton-Mei 2007
Barton molesteert teamgenoot Ousmane Dabo tijdens een training. Meerdere malen slaat hij hem en Dabo moet naar het ziekenhuis voor behandeling van de wonden op zijn hoofd. Daar wordt een kapot netvlies geconstateerd.

Straf: Manchester City schorst Barton tot het eind van het seizoen en geeft hem een boete van £100,000.
Dabo doet aangifte van mishandeling en de rechtbank bevindt hem schuldig en Barton moet vier maanden voorwaardelijk brommen.

-December 2007
Barton slaat na een avondje stappen een man neer. Hij werkt hem naar de grond de man en slaat hem nog vijfmaal terwijl zijn neef eten naar hem gooit. Hierna geeft hij hem nog een stuk of vijftien klappen (zie video hieronder). Een paar minuten later valt hij ook nog eens een 16 jarige jongen aan en slaat de tanden uit zijn mond. Alles is op camera vastgelegd.
Straf: Op 20 mei 2008 wordt hij veroordeeld tot zes maanden celstraf en een schadevergoeding van £2.500 aan het slachtoffer. De straf is extra zwaar omdat er nog twee zaken tegen hem lopen: de zaak-Dabo en vernieling van een taxi. Terwijl hij een deel van deze celstraf uitzit, hoort hij de rechtbank vier maanden voorwaardelijke celstraf eisen in de zaak-Dabo. Hij hoeft uiteindelijk niet de bak in maar wordt door de FA wel voor zes wedstrijden geschorst plus zes wedstrijden voorwaardelijk.

De Redactie verafschuwt iedere vorm van geweld maar wil de trouwe Doordebenenlezers het filmpje van zijn straatvechtpartij niet onthouden.

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.