#indenbanvanabe

PERSBERICHT

Abe van den Ban‘Ook Willem van Hanegem en Johnny Rep sieren evenement op’

‘Ode aan cultvoetballer Abe van den Ban is een vrolijk protest Against Modern Football’

Op vrijdag 23 november 2012 vindt in het voetbalstadion van HFC Haarlem de nostalgische
voetbalmiddag IN DEN BAN VAN ABE plaats, met als eregast de besnorde cultvoetballer Abe van den Ban. De manifestatie begint met een voetbalwedstrijd tussen gelijkgestemde
voetbalbloggers en voetbaljournalisten, daarna volgt een talkshow met Abe van den Ban als
middelpunt. Legendarisch scheidsrechter Jan Keizer, Willem van Hanegem, Johnny Rep, Hans Kraay Jr. en Sierd de Vos zorgen voor de omlijsting. De organisatie is in handen van de samenwerkende voetbalblogs Voetblah en Kentudezenog, ondersteund door De Roodbroek, COPA Football en Gogme United. Deze collectieve ode aan Abe in een nostalgische omgeving is een vrolijk protest tegen het Moderne Voetbal van transferwindows, Champions League en combi-tickets. Het voetbalmerk COPA Football heeft speciaal voor deze middag tenues ontwikkeld in de stijl van FC Amsterdam en HFC Haarlem, clubs die Abe van den Ban heeft gediend. IN DEN BAN VAN ABE begint om 14:30 uur en is gratis toegankelijk.

Het programma ziet er als volgt uit: 
14.00u: stadion open
14.45u: officiële opening/welkomstwoord/opkomst spelers
15.00u-16.00u: wedstrijd voetbalbloggers vs journalisten
16.30u-17.00u: voetbalkwisje in kantine
17.00u-18.00u: talkshow rondom Abe met andere prominenten en journalisten
Vanaf omstreeks 18.00u gezellig samenzijn en gelegenheid voor foto’s en interviewtjes.


IN DEN BAN VAN ABE
Het evenement IN DEN BAN VAN ABE is bovenal een ode aan Abe van den Ban die tussen 1976 en 1980 speelde als verdienstelijk middenvelder bij FC Amsterdam, AZ en HFC Haarlem. Zijn status als gedenkwaardige voetballer dankte hij echter vooral aan een uitbundige snor die de Panini-plaatjes met zijn beeltenis maakten tot ware collectors-items.
IN DEN BAN VAN ABE is ook een saluut aan de voetbalclub HFC Haarlem. De roemruchte en sympathieke vereniging die tot verdriet van de échte menig voetballiefhebber in 2010 kopje onder ging wegens een te grote schuldenlast. Tot slot is IN DEN BAN VAN ABE een collectieve viering van het pure voetbal: vrolijke voetballers, een Kick Smit-tribune en november-modder in plaats van de voetbalmiljonairs, skyboxen en kunstgrasvelden die het Moderne Voetbal domineren.

Organisatie
Op Voetblah.nl klinkt sinds mei 2008 elke werkdag een knipogend, kritisch en opiniërend geluid over amateur- en profvoetbal. Kentudezenog.nl wijdt dagelijks via blog en twitter een aantal regels aan de vergeten voetballer en onvergetelijke voetbalmomenten. Een twitteronderonsje tussen beide met als onderwerp Abe van den Ban werd opgepikt door Marcel Stephan van weblog Gogme United en supporterssite In de Hekken. Tezamen gaven zij vorm aan de manifestatie IN DEN BAN VAN ABE en benaderden ze de retro-shirtjesmakers van COPA Football voor de tenues en de HFC Haarlem-adepten van De Roodbroek voor de passende accommodatie.

Wedstrijd en talkshow
De wedstrijd tussen webloggers en journalisten duurt 2 x 30 minuten en zal worden geleid door ‘good old’ Jan Keizer. In het webloggersteam zijn vertegenwoordigd Stadiongebod, IndeHekken, Doordebenen, SportdeJaap, Schwalbe United, Voetbalzone, Doingthe116, Kent u deze Nog, Catenaccio, Rodzooi en Voetblah. Abe himself zal als coach fungeren, begeleid door zijn assistent Hein Meurs van Voetblah en Johnny Rep als technisch directeur.
Het journaille draaft op met o.a. Sjoerd Mossou, Willem Vissers, Paul Onkenhout en Simon Zwartkruis. Hans Kraay Jr. zal de journalisten letterlijk naar de overwinning proberen te schreeuwen met Willem van Hanegem als technisch directeur. Commentator Sierd de Vos ziet met een scherp oog toe of hij spelers op een ‘koekoek’ kan betrappen. Na de wedstrijd zal er een voetbalquiz worden georganiseerd, gevolgd door wordt er een talkshow georganiseerd met uiteraard Abe van den Ban als middelpunt. Deze worden gehost door de Haarlemse sportjournalist Edwin Struis en Jan-Jaap van den Berg namens Stichting Haarlem.

Wilt u komen kijken? Graag! U bent van harte welkom. Toegang is gratis!
Zie ook www.facebook.com/indenbanvanabe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.