Ongezouten Huub Stevens

Bij PSV heeft men hoge verwachtingen van hem. En hijzelf is ook erg gelukkig om (eindelijk) weer bij zijn oude cluppie aan de slag te gaan: Huub Stevens. Ooit was hij al een paar wedstrijden coach van PSV, bij afwezigheid van Sir Bobby Robson.
Vlak voor aanvang van zijn eerste seizoen als hoofdcoach bij PSV, blikt hij terug op de afgelopen decennia. Hoe hij met Schalke de de UEFA Cup won, hoe hij het in het slop geraakte Hamburger SV uit het moeras trok, met Koln promoveerde en hoe hij al die tijd omging met roem en tegenslagen.
In “Ongezouten Huub Stevens” kunnen we een kijkje nemen in de psyche van deze toptrainer met de enorme winnaarsmentaliteit. We krijgen de harde kant van de ooit zo meedogenloze verdediger van PSV en Oranje te zien, maar ook toont hij zich openhartig over de dood van zijn vader en de ziekte van zijn vrouw. 16 augustus jl overhandigde Huub het eerste exemplaar aan zijn grootste fan, zijn moeder. De biografie is geworden zoals Stevens zelf is: geen blad voor de mond of borstklopperij, gewoon Ongezouten. Alleen de omslag van het boek vind ik al tekenend voor hoe normaal de mijnwerkerszoon uit Limburg altijd is gebleven. Klik op onderstaande link om het boek aan te schaffen.
Huub Stevens - Recht voor zijn raap
Huub Stevens – Recht voor zijn raap
Vaessen, T

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.