Het record van Pascal Bosschaart

Pascal BosschaartPascal Bosschaart heeft een all time record op zijn naam staan. Maar het is niet echt een record om trots op te zijn. Hij heeft in 307 wedstrijden in het betaalde voetbal nog nooit gescoord. Het oude record stond op naam van John Veldman (297 wedstrijden droog), maar die heeft tenminste ooit nog een eigen goal gemaakt (in de bekerfinale tegen PSV).
Heel Nederland vraagt zich af wat Pascal Bosschaart doet als hij scoort. Gaat hij zijn vrouw ten huwelijk vragen (ik geloof dat Luypers of Senden dat ooit deed bij Roda, wie helpt mij??), trekt hij zijn shirt, broek en string uit, barst hij in tranen uit of is hij nog van het klassiek juichen (armen recht omhoog de lucht in en huppelen)?

Gaan wij dit ooit te weten komen? Ik denk dat het steeds moeilijker wordt voor ons. Bosschaart heeft zijn kansen verspeeld. Bij FC Utrecht speelde hij altijd maar toen is het er helaas niet van gekomen (214 wedstrijden droog)
Hierna ging hij naar Feyenoord, op papier een topclub. Bij topclubs wordt vaak gewonnen en veel gescoord. Ook hier greep hij de mogelijkheid niet om de ban te breken (53 wedstrijden droog).
In zijn eerste jaar bij ADO Den Haag was het logisch dat hij niet tot scoren kwam, de club degradeerde immers (23 wedstrijden droog). Bosschaart zat niet zo met die degradatie want zijn non-scorend vermogen was welhaast een obsessie geworden en nu kon hij het een niveau lager proberen. Hij kreeg hier slechts een jaar de tijd voor want ADO keerde snel terug naar de eredivisie, maar niet dankzij doelpunten van Pascal (30 wedstrijden droog).
We zijn in het heden beland en krijgen te maken met de harde realiteit. Bosschaart speelde de eerste helft van het seizoen nauwelijks en is in de winterstop teruggezet naar het tweede elftal (7 wedstrijden droog). Het doorbreken lijkt verder weg dan ooit.
Pascal Bosschaart
Beste Andre Wetzel, haal Pascal alstublieft terug naar het eerste team. Hij hoeft echt niet alles te spelen, en al helemaal niet in de spits. Maar gun hem gewoon af en toe een invalbeurtje en wellicht op zijn verjaardag een basisplaats. Ook hoeft hij van ons niet de strafschoppen te nemen, maar geef ons in ieder geval een sprankje hoop om de hamvraag beantwoord te krijgen en geef Pascal een sprankje hoop om van die hatelijke nul af te geraken….

Hier de balans van Pascal Bosschaart.
+2004 Voorselectie Oranje
+2004 Transfer naar Feyenoord

-2006 Weggehoond uit de Kuip
-2007 Degradatie met ADO Den Haag
-2008 Plek op de bank bij ADO Den Haag
-2009 Verbannen naar de tweede selectie van ADO Den Haag

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.