Het minimumloon van Damiano Tommasi


Na een artikel over een Lazio icoon geschreven te hebben is het wel zo eerlijk om ook iets over een AS Roma held te publiceren. Zeg maar, om scheve gezichten te voorkomen bij de Italiaanse Doordebenenlezers. Daar komt nog bij dat ik altijd een zwak heb gehad voor AS Roma en zeker voor de betreffende speler.
Hoewel er voldoende over hem te schrijven valt, volgt er nu geen artikel over Totti. Dat komt later wellicht nog. (Voel je vrij om zelf een stuk over hem te schrijven en naar ons te mailen; zie hier voor contactinfo). Een clublegende van een andere orde dan Totti is Damiano Tommasi.
Beiden speelden in hetzelfde elftal; Totti verdiende een miljoen per maand en Tommasi 1500 euro. De jaren ervoor was Tommasi trouwens wel een van de grootverdieners van het elftal maar na anderhalf jaar blessureleed weigerde de middenvelder nog voor een miljoenensalaris te spelen. 1500 euro per maand is het wettelijk minimumloon in Italie, en Tommasi vond dat hij geen cent meer hoorde te verdienen dan een fabrieksarbeider.

Deze eis tot loonsverlaging bezorgde hem veel lof vanuit het Vaticaan wat de practiserend katholiek en voormalig misdienaar veel goed deed. Achteraf bleek deze keuze hem geen windeieren te leggen. Toen hij eenmaal weer op zijn oude niveau was stelde Roma voor om zijn hongerloontje te verdertigvouden; Tommasi ging niet direct akkoord maar was wel bereid om aan het einde van het seizoen met de club verder te praten. Hoe het verder met hem ging? Na tien seizoenen AS Roma besloot hij een andere uitdaging aan te gaan. In de zomer van 2006 vertrok hij naar Spanje waar hij zijn centjes bij elkaar voetbalt bij Levante.

[ad#ad-2]

Laat gerust een commentje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.