Futbolita Friday: Warm welkom voor Pienaar

De verrassing van de eerste seizoenshelft in de Premier League kwam uit Noord Londen. Tottenham Hotspur F.C. haalde niet alleen een deftig aantal punten binnen, het produceerde ook leuk voetbal en haalde de headlines met applaus voor verrassingsaankoop Van der Vaart en opstomer-aan-de-linker-kant Gareth Bale.

Zo mooi als het was, nu zit de selectie en masse in de lappenmand. En hoe. Tom Huddlestone, Gareth Bale, Younes Kaboul en Luka Modric zijn nog min of meer ‘gewoon’ geblesseerd. Pogingen om in de winterstop Giuseppe Rossi en Charlie Adam te halen mislukten op het laatste moment. Daar zou je al grijze haren van krijgen als je niet Harry Redknapp heet en alles al vier keer hebt meegemaakt. (Worden mensen met rossig haar eigenlijk op dezelfde manier grijs?)

Maar als je aanvoerder (die natuurlijk ook geblesseerd is) dan zijn geplande operatie in het buitenland misloopt omdat hij na een bezoekje aan een schatje het vliegtuig mist omdat hij zijn paspoort kwijt is (as if!) dan ga je toch denken dat het niet gekker kan…. Think again!

Ook nieuwe aankoop Steven Pienaar moet even passen. Konnie zelf niks aan doen. Team- en landgenoot Bongani Khumalo had blijkbaar zijn bril niet op tijdens de training deze week. Hij zag het hoofd van Pienaar aan voor de bal (?) en raakte hem zo hard dat Pienaar bewusteloos raakte! Van je landgenoten moet je het hebben zo blijkt maar weer. Is trouwens niet voor het eerst dat een Spurs-speler de lichtjes uit doet bij een teamgenoot. Doelman Gomes raakte in 2008 Corluka zo hard tegen het hoofd dat die bewusteloos het toneel moest verlaten.

Met de helft van de selectie ziek, zwak of misselijk kunnen de Spurs alle steun goed gebruiken voor de tweede helft van het seizoen. Dus heb je nog ergens een verdwaald fruitmandje liggen? Stuur het ff op naar White hart lane, kunnen ze wel gebruiken daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.