Futbolita Friday: Voetbaltweets

Dat de combinatie voetballers en twitter soms tot hilarische taferelen kan leiden heeft Gregory ‘BlackcardGreg’ van der Wiel (twitter: Gvanderwiel) ons vorig jaar al uitvoerig laten zien. Inmiddels zijn er steeds meer voetballers die dit nieuwe tijdverdrijf hebben ontdekt. Waar sommigen het medium gebruiken als veredeld reclame/nieuwsstation (denk aan de babybom van Cristiano Ronaldo) zijn er ook voetballers die wel lijken te weten waar twitter voor is bedoeld.

De Nederlandse voetballers worden in dit betere genre vertegenwoordigd door Ryan ‘Rio’ Babel (twitter: RyanBabel). Ryan is je man voor verhalen over hele dagen op stoelen zitten, fans in Amerika die je niet herkennen als je ze aanspreekt en de aankoop van een echte Cristiano Ronaldo zwembroek. En dat natuurlijk in de onmiskenbare Ryan style, die door mij niet te evenaren is dus dat ga ik niet eens proberen.

Maar de koning van nutteloze en toch zeer hilarische twitterberichten is momenteel toch wel Rio Ferdinand (twitter: rioferdy5). Tijdens de WK thuis door een blessure werd hem een afgang bespaard, maar bleef hij wel zijn team supporteren, way to go Rio! Hij snijdt maatschapelijk issues aan als schone wc’s in treinen en neuspeuteren in de auto. Daarnaast is hij niet bang zichzelf een beetje in de zeik te nemen en maakt hij ons deelgenoot van zijn vreemde smaak in muziek en tv-programma’s. (Big Brother, anyone?)  Rio blijkt ook een toegeweid vader te zijn, zo wijst hij zijn zoon vriendelijk terecht als deze de speelgoed Merc niet goed parkeert en koopt hij een verjaardagstaart voor zijn zoontje met zijn eigen foto erop, maar durft hem niet zelf af te rekenen…

Tips van meer twitterende voetballers zijn natuurlijk altijd van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.