Futbolita Friday: Tranquilo amigo!

Je hoort het steeds vaker de laatste jaren. De Eredivisie begint steeds meer op een vreemdelingenlegioen te lijken. Hordes broodvoetballers uit alle uithoeken van deze wereld komen aanwaaien bij de verschillende clubs. Zo pessimistisch is Futbolita niet. Zelfs bij handelshuis Vitesse lopen nog steeds een stuk of vijf/zes ouderwets Hollandsche mannen rond.

Bij psv hebben ze bedacht dat al die voetballende touristen best een beetje van de Hollandse cultuur kunnen worden bijgebracht. Om ze kennis te laten maken met de roemrijke Eindhovense geschiedenis lieten ze een convooi DAF-jes aanrukken. Het moet natuurlijk wel leuk blijven, die inburgering. Dus, gaan met die banaan. Vrouwen en kinderen binnen houden, de mannen scheuren uitgelaten dwars door Eindhoven!

En dan blijkt er zelfs sprake van cross over integratie: Ojo en Labyad gaan samen schoon vrouwkes checken in hun bolide. Tyton spreekt Marcelo vermanend toe in het Portugees waarna Tyton gezellig een Pools deuntje meezingt.Leuk zo’n geschiedenislesje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.