Futbolita Friday: Randy Rooney & Razende Raf

De verwikkelingen in de Nederlandse voetbalwereld hebben tijdens de interlandbreak op een laag pitje gestaan. Het warmhoudplaatje ergens achteraan het fornuis, met slechts twee kleine opborrelingetjes. San Marino uit is toch ook wel het andere uiterste na de WK-finale tegen Spanje. En voor Finland thuis liepen de Oranjefans ook niet warm, zo bleek uit de halfvolle Kuip afgelopen dinsdag. Zelfs afzwaaiend captain Gio bleef liever lekker thuis dan zich naar Rotterdam te begeven voor een halfbakken afscheid. De ophef die dinsdag na de wedstrijd werd gemaakt over de wissel van Van der Vaart en het net-niet lipleesschandaaltje (Goed opgelet Raf!) laat goed zien tot welk bedenkelijk niveau we met Oranje gezakt zijn.

Dan hebben we het natuurlijk niet over de prestaties op het veld! Daarover niets dan lof, San Marino werd in eigen huis toch maar mooi even te kijk gezet. Finland kreeg zelfs de eer even het gevoel te hebben dat ze daadwerkelijk iets in te brengen hadden. Dat was trouwens afgesproken, op die manier bleven de Finse supporters flink lawaai maken en viel het iets minder op hoe stil het eigenlijk was in de Kuip.

Nee, buiten de lijnen gebeurde er niet veel in Nederland. Gelukkig hebben we voor de frivoliteiten altijd onze Britse buren nog. De Engelsen hadden voor het WK al gemerkt dat niets beter werkt om het nationale team op scherp te krijgen dan een sappig schandaal. Dus na John Terry en Peter Crouch was nu niemand minder dan Wayne Rooney aan de beurt. (no pun intended…) Voor de details verwijzen we naar de diverse Britse kwaliteitskranten, voor een tekenfilmverslag in Sims-style zie het filmpje hieronder. Rest slechts de vraag welke versie het dichtst bij de waarheid komt.

De Futbolita punten gaan deze week zonder twijfel naar Rafael van der Vaart. Je zult maar altijd in de schaduw moeten staan van Wesley Sneijder… Frankly, we don’t get it! Wij zaten eerlijk gezegd te wachten op het moment dat Raf eens met zijn vuist op tafel zou slaan. Laten we hopen dat hij in Londen de pannen van het dak speelt en dat we hem snel op zijn favoriete stek in Oranje kunnen bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.