Futbolita Friday: Jabulani verdient een lintje

Vandaag is niet zomaar de eerste dag van oktober, het is ook de eerste dag van de roze maand. Oktobermaand = borstkankermaand. In Nederland zet de Stichting Pink Ribbon zich in om borstkanker bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen en daarmee geld op te halen voor onderzoek en behandeling van de ziekte die jaarlijks zoveel vrouwen (en ook mannen) treft. Het roze lintje is inmiddels een bekend symbool voor dit goede doel geworden.
Voor meer informatie hierover en een overzicht van de acties tijdens de borstkankermaand kun je terecht op de site van Pink Ribbon.

Nu horen we je denken(ja dat kunnen wij); allemaal leuk en aardig zo’n goed doel, maar dit is toch een voetbalblog? Klopt helemaal. Het voetbalgedeelte komt nu…

Nadat de lieftallige Jabulani door velen werd verguisd tijdens het afgelopen WK kregen ze bij Adidas in de gaten dat het balletje iets aan z’n imago moest doen. En wat is nu beter voor je imago dan een bijdrage aan het goede doel? Juist ja, een bijdrage aan een stylish goed doel. En dus is de Jabulani speciaal voor ‘National Breast Cancer Awareness Month’ roze gekleurd. Alle Major League Soccer teams spelen komende maand met deze roze Jabulani. Grappen met David ‘Golden Balls’ Beckham liggen zo voor de hand dat we ze niet eens meer gaan maken. Wel willen we de bal aanraden voor de uitwedstrijden van Everton, omdat ie zo mooi matcht met hun uitpakkie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.