Futbolita Friday: Hart voor de zaak

Houden voetballers eigenlijk wel van voetbal? Ja, van het spelletje vast wel. Maar houden ze ook van een club net zoals de supporters die hun salarissen mogelijk maken? Echte clubliefde, in goede en in slechte tijden, door dik en dun enzo.

In Nederland komen we niet veel verder dan de Ajaxtattoo van Andy van der Meijde. Tijdens zijn verrassingsoptreden bij psv was de tatoeage ineens verdwenen, maar blijkbaar issie terug. Bas Dost schijnt in een Ajax-pyjama te slapen. (Dit wordt trouwens ook gezegd van veel scheidsrechters en studiosport’ers.) Maar het blijft toch vooral bij mooie praatjes.

Nee, dan Italië. Daar zijn nog voetballers met passie voor een club. Neem Fabrizio Miccoli. Hij moest afgelopen weekend met zijn werkgever (Palermo) aantreden tegen grote liefde Lecce. Lecce komt tot zijn grote vreugde op voorsprong. In blessuretijd mag aanvoerder Miccoli aanleggen vanaf een metertje of 20. Resultaat: een bjoetie van een doelpunt en een huilende (!) Miccoli. Hij is de klap niet te boven gekomen. In de rust werd hij gewisseld….

http://www.youtube.com/watch?v=pv1bR74uNoo&feature=related

De foto van Andy’s beenversiering komt van afca.nl, voor bijbehorend interview klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.