Futbolita Friday: De invasie van de Bieberettes

Heel vroegah had je nog gewoon rocksterren die rocksterren waren. Toen kwam de tijd van de boybands. Puberige meisjes die uren in de rij stonden voor kaartjes van Take That of de Backstreet Boys om dan vervolgens met bosjes tegelijk flauw te vallen tijdens het concert. Hoe dan ook, het was ten minste overzichtelijk.

Tegenwoordig beperken de hormonen van tienermeisjes zich niet meer tot de muziekwereld. Qua ‘muziek’ is Justin Bieber momenteel de shit, vrouwelijke aanhangsels van deze 16-jarige rasartiest worden ook wel Bieberettes genoemd. Bij gebrek aan echte rocksterren en boybands hangen de tienerkamers van nu vol met posters van voetballers. Bij voorkeur voetballers in het bezit van een lief lachje en een babyface. Dat identificeert wat makkelijker voor de Bieberettes. Een vluchtige blik in de puberkrochten van het internet leert dat in Nederland Ibrahim Afellay en Gregory van der Wiel het goed doen. Clubliefde is bij de keuze van de dames niet van doorslaggevend belang, schattigheid des te meer. Dus als je zusje ineens op zondagavond om zeven uur aanschuift voor Studio sport dan weet je nu waarom.

Maar fan zijn van een voetballer kan wel een beetje saai worden als je niet van voetbal houdt. Dat interviewtje van anderhalve minuut na de wedstrijd ken je na 15 keer wel uit je hoofd en op die ene poster uit de Hitkrant raak je ook een keer uitgekeken. Gregory van der Wiel zag dit gemis en besloot z’n vrouwelijke fans op hun wenken te bedienen. Vanaf deze week is hij te zien in een heuse videoclip. Geen voetbalshirt te bekennen, Greg schittert in een glansrol als uberschattig vriendje. Locatie is de nieuwe clip van rapper Kleine Viezerik met de toepasselijke titel ‘Meisje luister’. Ook al ben je geen zwijmelende Bieberette, gaat dat zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.