Futbolita Friday: De cirkel is rond

27 februari 1994 ——— ————— ————– ———– ————- ——– 27 oktober 2010

Een heel voetballeven speelde zich af in de jaren tussen deze twee datums. De eerste eerste minuten in het betaalde voetbal van Arnold Bruggink maakte hij toen hij in 1994 aantrad met FC Twente tegen Go Ahead Eagles. Zijn tweede eerste minuten kwamen toen hij afgelopen woensdag in de wedstrijd Willem II – FC Twente mocht invallen. The boy is back in town – na omzwervingen door heel binnen- en buitenland is Arnold terug op het oude nest in Enschede. Bruggink’s voetbalcarrière in enkele foto’s.

FC Twente // 1994-1997

Als jong broekie tussen de grote mannen, Arnold maakt zijn debuut op z’n zestiende. Bij FC Twente haalt Arnold goede cijfers en algauw wordt hij gezien als een grote belofte.

PSV // 1997-2003

Ook in Eindhovense dienst gaat Bruggink verder met zijn opmars. Hij maakt zich voorgoed onsterfelijk door in 1999 in de laatste wedstrijd van het seizoen met een treffer in de dying seconds van de wedstrijd tegen FC Utrecht een plek in de voorronde Champions League binnen te halen.

Real Mallorca // 2003-2004
Een jaartje onder de Spaanse zon daar zegt Arnold geen nee tegen. Ondanks dat hij in een flink aantal wedstrijden mag aantreden keert Bruggink na 1 seizoen in Spanje terug naar Nederland.

SC Heerenveen // 2004-2006
Na de warme Spaanse zon is de Fries/Nederlandse winter wel weer even wennen. Toch houdt Bruggink het in Heerenveen twee seizoenen vol. Hoe gezellig ook in Friesland Arnold kan maar niet wennen aan de blauw/witte shirtjes en de pompeblêden, en eerlijk is eerlijk: rood staat je veel beter Arnold.

Hannover 96 // 2006-2010

In de Duitse Bundesliga schopt Bruggink het na een stroeve start uiteindelijk tot aanvoerder van Hannover. Zijn resultaten vertonen zulke opvallende verschillen door de seizoenen heen dat hij de bijnaam ‘Rückrunden-Arnold’ krijgt. Dieptepunt komt in zijn laatste seizoen als doelman Enke zelfmoord pleegt.

Hopelijk is met zijn rentree bij FC Twente het einde van de voetbalcarrière van Bruggink nog lang niet in zicht. Deze talentvolle tukker die zijn belofte misschien nooit helemaal heeft ingelost kan hopelijk nog veel moois laten zien op de Nederlandse velden nu hij weer bij FC Twente is teruggekeerd. Hoewel Arnold wel eens gefigureerd heeft in het voetbalcultprogramma ‘De Regenjas’ heeft Bruggink nooit meegedaan aan het memorabele item met de bal en het slaapkamerraam. Vandaar dat wij even de Harry Vermegen imitatie op ons nemen: ARNOLD, DE CIRKEL IS ROND!!!

(foto’s via fctwente.nl / psv.nl / soccernews.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.