Futbolita Friday: de 3b’s op weg naar…

Vanavond om half 11 zit de grootste familie van Nederland weer voor de buis. Dan gaan de de 3j’s weer op weg naar het Songfestival. We volgen Jan, Jaap & Jaap tijdens hun voorbereidingen voor dit spetterende Europese muziekavontuur….Gek genoeg kijken er nog een half miljoen mensen naar ook… Dat kan volgens Futbolita beter!

Stel je voor: de 3B’s op weg naar…. ja waarheen eigenlijk? Sinds deze week is de bestemming bekend. Ryan Babel is losgeweekt van de bank/de tribune in Liverpool en vertrekt naar Hoffenheim. Daar wordt hij vergezeld door die andere Nederlander die zitvlees heeft gekweekt de laatste maanden. Ook Edson Braafheid vond deze week onderdak bij de turn- & sportclub in Hoffenheim. Last but not least forceerde Mark van Bommel begin deze week een move van Bayern naar AC Milan.

Lijkt Futbolita mooie televisie om de mannen te volgen tijdens hun overstap. Mark die afscheid neemt van zijn Bayern-buddy’s met een traantje om daarna koud een dag in Italië al op een tochtig veld te staan. Vrouwlief die direct extra kastruimte besteld voor het nieuwe huis in modestad Milaan. Zou het speelhuisje ook meegaan naar Italië? Als we Mark moeten geloven heeft hij in Milan al een nieuwe beste vriend in de persoon van Ibracadabra. Dat zal me een feestje worden.

Helemaal mooi wordt het om de twee B’s in Hoffenheim te volgen. Ryan Babel die via twitter precies bijhoudt hoe het inpakken van al zijn shiny stuff verloopt om vervolgens de hele boel in een privéjet te proppen en een lange neus te maken richting de haters in Liverpool. (Dat had Futbolita gehoopt, maar schijnbaar zit meneer tot eind januari in #twitterjail ?!?)

Babel verkoos Hoffenheim boven Fulham omdat hij z’n huiswerk goed heeft gedaan en tot de conclusie kwam dat Hoffenheim een ‘jonge hongerige ploeg is die zich wil ontwikkelen’. Komt helemaal goed met die Ryan… Voor eerste hulp bij Duitse taalproblemen kan hij terecht bij nieuwe buur Edson die immers vrije tijd genoeg had in Munchen. Klinkt gezellig, zo’n kleine Hollandse gemeenschap in Hoffenheim. Moggúh buurman, zie ik je zo op de zaak?

Futbolita wenst de heren veel succes bij hun nieuwe avontuur en gaat vast klaar zitten voor de docusoap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.