Futbolita Friday: Crackòvia returns

Futbolitas think alike, zo blijkt maar weer. De geplande Futbolita Friday post van vandaag zou gaan over het hilarische Spaanse tv-programma Crackòvia dat sinds deze week weer terug is na de zomerstop. Maar dat stond ook op de planning van de ‘ekte ekte’ Futbolita: The friday crackovia club is back.

Een kleine introductie voor de Crackòvia newbies. Denk aan Koefnoen die Wesley & Yolanthe imiteren, maar dan vaker, beter, leuker en vooral: in teamverband. Het satirische tv-programma is te zien op een Catalaanse televisiezender en dat brengt verplichtingen met zich mee. Per definitie is alles dat FC Barcelona ademt goed, terwijl de ‘witten’ uit Madrid altijd de schijn tegen hebben. Gouden regel blijft: welk clubshirt je ook draagt, je wordt gegarandeerd in de zeik genomen.

Naast de gebruikelijke kleedkamer taferelen die an sich al het bekijken waard zijn heeft Crackòvia een aantal sterren die extra aandacht krijgen. Te verwachten viel dat Cristiano Ronaldo het zwaar te verduren krijgt in de show. Zowel zijn import-Spaans als zijn flitsende schijnbeweging en bjoetie-ritueel worden op hilarische wijze onder de loep genomen. Ook Puyol (met huisschaap), Messi, Iniesta, Guardiola en onze ‘eigen’ Johan Cruyff komen geregeld aan de beurt waarbij hun eigenaardigheden op fantastische wijze worden misbruikt en uitvergroot. Maar de volle punten gaan naar het koningskoppel Sergio Ramos en Guti. ‘Pim pam, pim pam’ deze twee zouden hun eigen soap moeten krijgen.

Het moet gezegd, de Spaans sprekenden onder ons zijn lichtelijk in het voordeel aangezien de show…je raadt het al: in het Spaans is. Het Barca Catalaans maakt het er niet makkelijker op. Maar voor dit euvel heeft men vertalers bedacht. Via onze huisdealer Youtube zijn talloze filmpjes te vinden die door vriendelijke medemensen van ondertitels zijn voorzien. Alleen doen als je tijd in overvloed hebt, want lichtelijk verslavend.

Het olijke drietal Guti, Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos // foto’s en video’s zijn te vinden op crackovia.tv3.cat

Met de nieuwe strategie van Wes & Yo in het achterhoofd zou je denken dat de voetballende vedettes in Spanje wekelijks bij de rechter staan om hun imitators het leven zuur te maken. Niets is minder waar, verschillende voetballers hebben zelfs al hun opwachting gemaakt in de show.
Zou dit ook in Nederland kunnen? Dat Carlo naast zijn tv-kantine ook een voetbal-kantine opent waarin hij de draak steekt met Suarez & Toivonen en waar de persconferenties tussen Verbeek & Van Geel kunnen worden nagedaan. Misschien is er zelfs een gastrol weggelegd voor Joop Munsterman, die schijnt een goede Fred Rutten imitatie in huis te hebben… Ideas, anyone?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.