Futbolita Friday: Camera klaar? … Actie!

Sneller is niet altijd beter. Door de snelheid van het moderne voetbal en de kekke cameratechnieken van tegenwoordig is het steeds moeilijker om het voetbal echt goed te zien. Dit klinkt misschien tegenstrijdig maar het wordt er allemaal een beetje clean van. Men neme een groen veld met 22 etalagepoppen, geef ze twee verschillende soorten shirts en een bal en klaar is kees. De meeste voetbalwedstrijden op televisie zijn niet meer dan veredeld mediabehang, achtergrondvulling zeg maar.

Gelukkig zit er langs de rand van het veld een hele batterij van die mannetjes met een telelens. Weer en wind doorstaan de fotografen om de mooiste momenten op de gevoelige plaat vast te leggen. Als je geluk hebt zit er ook nog iemand tussen die iets meer fotografeert dat het obligate kiekje als er gescoord is. Echte pareltjes zitten er soms tussen. Een (on)bedoelde blunder of een foto die haarscherp de emotie van het moment weergeeft. Het AD heeft inmiddels een mooie collectie opgebouwd met actuele sportfoto’s die ze op mooi groot formaat weergeven. Futbolita is fan en beveelt de online tentoonstelling van harte aan.

Je hebt soms van die foto’s waarbij je direct allerlei ideeën krijgt voor hilarische onderschriften. Hele wedstrijden worden er gehouden om te kijken wie de beste tagline kan verzinnen bij gestileerde sportmomenten. We zijn benieuwd of jullie iets kunnen met onderstaande foto’s van de Nederlandse deelnemers aan de Champions league van deze week. Dus heb jij een origineel onderschrift of een grappige foto? Post ‘m hieronder!

(foto’s via AD.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.