Futbolita Friday: balletjesdag in Nyon

Het is weer zover. Deze vrijdag is het balletjesdag in het UEFA hoofdkwartier in Nyon. Rond het middaguur zal een zaal vol apenpakkies gespannen toekijken hoe enkele opperpakkies lootjes trekken voor de volgende rondes in de Champions League en de Europa League.

Alle complottheorieën die de ronde deden tijdens de verkiezing van het WK van 2018 en 2022 gaan we hier net aanhalen. We blijven natuurlijk nette, naïeve Nederlanders. Wij geloven niet in warme balletjes en doorgestoken kaarten enzo. UEFA heeft zich goed voorbereid, corruptiegezeur van de Engelsen is bij voorbaat gekapitteld nu niemand minder dan Sir Bobby Charlton zal helpen bij het lootjes trekken.

De Nederlandse inbreng aan de ballenbak blijft beperkt tot drie plekken in de Europa League. Zowel Ajax als FC Twente werd derde in hun Champions League pool en beland op die manier in het bakje van de Europa League. Ook PSV, dat al uitkwam in de Europa League, rolt als groepshoofd het bakje van de mindere goden in.

Zo’n balletjesdag zo aan het eind van het jaar en halverwege de competitie is een goed moment om vooruit te kijken. Wie van de Nederlandse clubs loot een echte angstgegner? Een mooie uitdaging of een nobody uit het koude oosten? Vandaag zullen we zien welke tegenstanders hen na de winter te wachten staan. Hoewel Europees voetbal tot op zekere hoogte verbroedert (alles voor de Nederlandse trots, en de punten natuurlijk) is er ook een onderlinge strijd. Als je eigen club het niet redt, ben je dan toch voor andere Nederlandse deelnemers?
Dit is je kans om te laten zien dat je verstand van voetbal hebt. Laat ons weten welke Nederlandse club volgens jou het verste komt in Europa. Een Nederlandse finale? Wordt het hoofdstedelijke glorie, Twentse trots of triomf in het zuiden? Kortom, wie van de drie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.