Futbolita Friday: an Apple a day…

Nu de kerst weer voor de deur staat is het tijd voor de voetbalclubs om te laten zien dat ze het hart op de juiste plaats hebben. Oftewel, het jaarlijkse uitstapje van de selectie naar verschillende kinderafdelingen van omliggende ziekenhuizen. Futbolita vind het maar een vreemd gebeuren, deze (vast goedbedoelde) liefdadigheidstournee. Is het naastenliefde of meer een pr-campagne? Bij FC Twente zullen ze het vast maatschappelijke betrokkenheid noemen. Zonder gekheid, super lief natuurlijk dat die duurbetaalde prof’s een uurtje handtekeningen gaan uitdelen aan zieke kindjes. Maar het ziet er vaak zo knullig uit…

Neem nou Bad Boy for life Mario Balotelli. Wekelijks in het nieuws vanwege gekke fratsen, losbandigheid of wapperende handjes. Zijn zorgvuldig gecultiveerde imago van enfant terrible doet hij in één klap teniet met City’s bezoek aan het Royal Childrens Hospital.
An Apple a day…. keeps the doctor away. Dat moet Emmanuel Adebayor hebben gedacht toen hij een paar jaar geleden mee moest naar het jaarlijks bezoekuur van Arsenal. Dus in het ziekenhuis liet hij de oordopjes van zijn Ipodje gewoon in, ook op de foto. Het moet natuurlijk wel leuk blijven, die maatschappelijke betrokkenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.