Fritz Korbach-Onaangepast

Onaangepast-Fritz Korbach
Auteur: Vincent Ronnes
Uitgeverij: Tirion uitgevers, 2007

Bij Holland Sport hadden de Jong en van Nieuwkerk een gesprek met Fritz Korbach. De trainer die zelfs bij Harkemase Boys ontslagen was vond nog steeds dat hij een van de beste trainers van Nederland was. In alle toonaarden ontkende hij ook zijn alcoholprobleem en bovendien beweerde hij dat er een ware hetze tegen hem gaande was in Nederland. Onbegrijpelijk dat deze toptrainer zonder baan zat en onbegrijpelijk dat iedereen hem zo hardhad laten vallen, aldus de toptrainer zelf. Fritz vond het tijd om de clubs wakker te schudden en ze te doen beseffen dat de oplossing voor alle slecht presterende clubs zomaar werkloos thuis zat en liet zich biograferen. Het resultaat is het boek “Onaangepast”, een titel die volledig de lading dekt, zeker gezien het optreden van Korbach in Holland Sport.

“Ik ben beter dan Rijkaard en Van Basten”. Duidelijke taal van een van de meest markante en kleurrijke trainers die Nederland ooit gekend heeft. Elinkwijk, FC Wageningen, Volendam, FC Twente, SC Heerenveen, De Graafschap en Heracles.
Het zijn allemaal clubs waar Fritz zijn sporen heeft achtergelaten en zijn ‘Korbach-effect’ naadloos kon uitrollen. Vele kwakkelende clubs kreeg hij weer overtuigend op de rails. Fritz Korbach is ook de man van de incidenten, voortijdige ontslagen en van het overmatig gebruik van ‘papegaaiensoep’, oftewel alcohol, welke hij inmiddels heeft afgezworen. Onaangepast is het boeiende relaas van een sportman in hart en nieren die nog eenmaal omkijkt en een persoonlijke blik gunt in een rijk voetbalverleden vol hoogte- maar ook dieptepunten. Een boeiend en ontroerend sportrelaas.
”Als Ajax, PSV of Feyenoord ooit doodgaan, staat er ongetwijfeld op hun grafsteen: verdomme, we hebben nooit Fritz Korbach gehad”.

Fritz Korbach
Fritz Korbach
Ronnes, V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.