Fortuna is k*t

Roda jc, parkstad limburg stadionWe duiken even de actualiteit in. Vlak voor kerst heeft Servé Kuijer zijn functie als voorzitter van Roda neergelegd wegens ernstige verbale en fysieke bedreigingen. Als voorzitter maakte hij zich sterk voor een fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard. Roda aanhangers zijn al jaren tegen een fusie met aartsrivaal en laten dat op niet mis te verstane wijze merken; in het stadion probeerden Roda-supporters de ere-tribune te bestormen, tijdens het uitgaan in Heerlen werden zijn kinderen bedreigd, Kuijers auto werd bekrast en ruiten werden ingegooid.
Het is schandalig dat supporters tot dergelijke acties in staat zijn tegenover een man die juist de toekomst van de club probeert te borgen. Een aantal jaar geleden lieten Roda fans al van zich horen en ook hier betrof het animositeit tegenover Fortuna, maar die actie was alleen een stuk ludieker.

gino taihuttuIn 2004 was van Fortuna-speler Gino Taihuttu een foto gemaakt terwijl hij een sjaal droeg met de tekst “ Fortuna is kut”. Dit gebeurde na een wedstrijd tussen de tweede elftallen van Fortuna en Roda. Taihuttu was in gesprek met iemand en er werd hem gevraagd of hij op de foto wilde. Taihuttu sloeg geen acht op de sjaal die hem omgehangen werd en lachte vriendelijk naar het vogeltje. Een dag later was er stront aan de knikker toen de foto op de supporterssite van de Koempels pronkte. Taihuttu werd zijn blunder uiteindelijk vergeven: “Mij is al gevraagd een sjaal met ‘Roda is kut’ te dragen. Als ik de supporters daarmee een plezier doe, wil ik daar best aan meewerken. Maar eigenlijk had iedereen kunnen weten, dat ik dit niet bewust heb gedaan. Een voetballer van Fortuna gaat toch niet rondlopen met zoiets”. Uiteindelijk heeft Taihuttu het niet gered bij Fortuna (oei, dan moet het toch echt een beperkte speler geweest zijn, -red) en speelt hij bij de amateurs van DIO ’30.
Taihuttu met fortuna is kut sjaal

Over vreemde foto’s in de voetballerij gesproken:
Lees hier over de twaalfde man op de teamfoto van Manchester United voorafgaand aan de Champions League wedstrijd tegen Bayern Munchen.

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.