El Hadji Diouf, de Lama

el hadji diouf spuugtEigenlijk wil Doordebenen.nl op geen enkele wijze geassocieerd worden met het tenenkrommend slechte TV programma de Lama’s (ik krijg het woord bijna niet uit mijn vingers) maar bij een stukje over El Hadji Diouf kan je er niet omheen. Echter, de Senegalees is van dezelfde laagheid als het niveau van het programma. De oud speler van onder andere Liverpool en Bolton Wanderers staat namelijk bekend om het spugen naar tegenstanders en supporters.

Hier een samenvatting van zijn spuug-strafblad:
Maart 2003: Spugen naar een Celtic supporter tijdens Celtic-Liverpool
Straf: twee weeksalarissen, een gift van 60.000 pond aan een liefdadigheidsinstelling en twee wedstrijden schorsing. Ook moest hij voorkomen bij de rechtbank, die hem een boete van 5000 pond gaf.
Begin november 2004: Spugen naar een 11-jarige Middlesbrough supporter.
Straf: geen wegens gebrek aan bewijs.
Eind november 2004: Spugen naar onze eigen Arjan de Zeeuw tijdens Bolton-Portsmouth. De Zeeuw zei achteraf dat hij liever een klap dan een fluim in zijn gezicht had gekregen.
Straf: Weer twee weeksalarissen en drie wedstrijden schorsing.

En hier wat andere incidenten:
December 2004: Hij werd dronken achter het stuur betrapt.
Straf: twaalf maanden rijontzegging.
1999: Diouf reed als minderjarige zonder rijbewijs de auto van een teamgenoot in de prak.
Straf: Dit incident werd met de mantel der liefde bedekt.

dioufy foundation
Maar is het louter kommer en kwel wat er op het palmares van de Blackburn-speler voorkomt?
Hij behoort tot de twee populairste Senegalezen. Dit heeft hij onder meer te danken aan de tweevoudige uitverkiezing van Afrikaans voetballer van het jaar, maar ook aan een foundation die hij in zijn vaderland heeft opgericht met de andere populaire Sengalees. The Dioufy Foundation helpt zielige Senegalese kindjes aan een toekomst.
En wie is dan die andere populaire Senegalees met wie hij de Dioufy Foundation heeft opgericht? Dat is zijn goede vriend Akon, de R&B ster die van die kwijlliedjes maakt. De Kwijler en de Lama dus.

In deze video kan je een liedje horen dat in de Engelse stadions wordt gezongen over Diouf.

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.