Eindelijk weer Champions League


Dinsdagavond was het dan zover. De voetbalschoenen konden weer uit de kast worden gehaald door de spelers van Ajax. De eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League stond voor de boeg. Ze moesten aantreden in het imposante Signal Iduna Park tegen Borussia Dortmund. De meeste liefhebbers zullen inmiddels wel vernomen hebben hoe de wedstrijd is verlopen. De wedstrijd begon goed en over en weer werden er kansen gecreëerd en het veld lag redelijk vaak open. Ajax speelde redelijk onder leiding van aanvoerder De Jong en met de snelle Babel voorin, dacht Frank De Boer het team op de best mogelijke manier te hebben neergezet.

Lange tijd ging het over en weer en Vermeer moest een aantal keren tot het uiterste gaan om de ballen tegen te houden. Echter mocht het niet baten en wist Dortmund, op z’n Duits, toch nog te winnen.
In de 87ste minuut was het Lewandowski die de katachtig keepende Vermeer wist te passeren.
Aan de keepershandschoenen van Kenneth Vermeer zal het waarschijnlijk niet gelegen hebben, de doelman van Ajax speelde goed en had een paar wonderbaarlijke reddingen. Bovendien stopte hij nog een strafschop. Zou hij ze hier gekocht hebben?
Kortom, een boeiende wedstrijd voor de neutrale kijker, maar een teleurstelling voor het Nederlandse voetbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.