Een goal die je normaal niet gezien zou hebben


Knappe goal van Nikole Valjka. Het was de 0-1 in de wedstrijd Međimurje – Podravina. Normaal gesproken worden dergelijke goals niet op film vastgelegd. Althans, zelf heb ik er honderden van zulke gemaakt. De meeste nog mooier zelfs. Van Basten-achtige omhalen. Stiftjes waar Ruud Gullit een puntje aan kon zuigen en solo’s waar Messi draaierig van zou worden. Er stond alleen nooit een camera langs de kant.

23 november kunnen jullie het met eigen ogen gaan aanschouwen. Mijn voetbaltalent, maar (wat nog veel leuker is) ook het talent van 14 medevoetbalbloggers en 15 Neerlandse voetbaljournalisten. Jaja, de bloggers gaan namelijk tegen de journo’s spelen. Het is jullie vast niet ontgaan dat er iets groots op handen is. Als je nog niets van #indenbanvanabe gehoord hebt, dan moet je de afgelopen maanden haast onder een rots gelegen hebben.
23 november dus. Aan de Jan van Gijzenkade, in het oude Haarlem stadion, vindt er een wedstrijd plaatst ter ere van Abe van den Ban. Ik ga niet weer alles herhalen, maar Van Hanegem komt ook. Net als Hansie Hansie. De rest moet je hier maar even lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.