Duitsland – Nederland: Een klassieker


In samenwerking met Zalando
In Hamburg wordt vanavond de “El Clásico” van het Nederlandse voetbal gehouden, namelijk de derby tegen onze oosterburen. In het verleden is dit duel reeds 37 maal beslecht. De Duitsers kwamen dertien keer als winnaar van het veld, terwijl “onze” teller op tien staat. Alle redenen om vanavond het gat te kleinen.
Welke elf leeuwen het vandaag moeten doen is nog niet helemaal zeker. De positie van Sneijder staat nog ter discussie vanwege een lichte kuitblessure. Pas na de warming-up gaat hij beslissen of hij met zijn magische voetbalschoenen vanaf het eerste fluitsignaal zal meedoen. De verwachting is dat Kevin Strootman in ieder geval zijn volledige sportkleding bij aanvang van het duel mag aanhouden, Nigel de Jong lijkt dit maal de sparringpartner van Mark van Bommel te worden op het middenveld.
Het feit dat Klaas-Jan Huntelaar, met zijn gesponsorde Nike schoentjes, de rol als “torschusser” mag vervullen is niet geheel onlogisch. Begin oktober maakte hij namelijk het beslissende doelpunt in het competitieduel met zijn Schalke04 tegen het HSV van Jeffrey Bruma in de Imtech Arena. Hopelijk flikt hij dit kunstje vanavond weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.