De tragedie van het Engels voetbal

Tragedy of English football
Vanavond kan Engeland geschiedenis schrijven door een keer fatsoenlijk te presteren op een groot tournooi. Elke twee jaar is het weer gokken op welke schlemielige manier het Engels Elftal uitgeschakeld gaat worden. Een sex-schandaal? Een eigenlijk-wel-doelpunt? Een domme rode kaart? Onderlinge ruzie? Of gewoon gebrek aan kwaliteit?
Juist het jaar dat de meeste kwaliteit ontbreekt (Andy Carroll mocht zelfs spelen en onervaren tieners als Welbeck en Oxlade-Chamberlain stonden noodgedwongen in de basis), lijkt er een chemie te ontstaan bij Engeland. Gelukkig keert vanavond Rooney terug die met één domme actie weer ouderwets het tournooi voor zijn land kan verkloten.

Engeland

Even een stukje duiding van onze kant:
Wanneer leert de FA nou eens van de miskleunen van The Three Lions? Er is een logische verklaring voor het jaar-op-jaar malfunctioneren van dit team. Er wordt zoveel buitenlands “talent” gekocht dat er nauwelijks Engelsen spelen in de eigen competitie. Gechargeerd gezegd zijn de meeste internationals tribuneklanten van subtoppers of bankzitters van degradatiekandidaten. Dit jaar komen nota bene beide reservekeepers niet uit op het hoogste niveau.

Natuurlijk hopen we dat Engeland doorgaat, maar het zou tijd worden dat de FA eens wat doet aan het koopzieke gedrag van de meeste Engelse clubs. Dit maakt het voetbal kapot en het Engels Elftal ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.