De straffen van Co Adriaanse

co adriaanse Co Adriaanse staat hoog op het verlanglijstje van PSV. Afgelopen jaar zijn er (vooral onder Stevens) veel excessen geweest. Lazovic beweerde met de hoogbejaarde moeder van Stevens van bil geweest te zijn, Mendez maakte hem uit voor leugenaar en Salcido vertelde in de krant volledig dicht te klappen wanneer hij Huubs boeventronie zag. De harde hand van Adriaanse lijkt nodig te zijn om de boel komend jaar weer in het gareel te krijgen.

Co heeft in het verleden aangetoond originele straffen voor zijn selectie te verzinnen. We hebben het dan niet over twintig keer opdrukken of vier rondjes om het veld bij een gemiste kans op de training. Co ging veel verder. Shota Arveladze moest ooit na een wedstrijd tien keer de route kleedkamer-spelershonk langs een volle persruimte afleggen nadat hij “vergeten” was de pers te woord te staan. reliant robin david jamesBogdan Lobont moest een middagje bijbeunen op de telefooncentrale van Ajax omdat zijn GSM was afgegaan tijdens een wedstrijdbespreking. Aaron Winter werd door Cootje verplicht de tafel af te ruimen toen hij maar liefst 45 seconden te laat aan de dis verschenen was. De spelers van AZ waren ooit een uur lang voor straf paaseieren aan het zoeken, die er, naar later bleek, helemaal niet waren.
Zijn wreedste straf deelde hij uit bij Willem II. Na een desastreus verlopen oefenwedstrijd tegen AA Gent moesten de spelers hun autosleutels inleveren en 26 kilometer naar Tilburg te voet afleggen..
Co zelf ziet het allemaal iets genuanceerder: “Ik deel geen straffen uit. Wel sancties.”

Mocht Adriaanse de nieuwe trainer worden in Eindhoven (wat wij overigens een goede keus zouden vinden, -EvdW), dan willen wij hem een aantal tips geven van andere trainers.

meia jairo de speler in de roze jurkCoach Roberto Fernandes van het Braziliaanse Figueirense laat de slechtst presterende speler in een roze jurk op de training verschijnen. Afgelopen week was Meia Jairo de pineut. Hij was in een klap wereldberoemd in Zuid-Amerika; een foto van hem gehuld in het roze kledingstuk stond in alle kranten. Hij vond het geen probleem en begrijpt de achterliggende gedachte van zijn trainer.

david james reliant robinBij Portsmouth pakken ze het nog ludieker aan. De speler die het minst zijn best doet op de training moet voor straf zijn dure bolide na de training laten staan en in een “ Reliant Robin” naar huis tuffen. Reliant Robin is de driewieler uit de film “ Only Fools and Horses”. Op het dak van de auto bevindt zich een luidspreker waaruit geluiden van boerderijdieren schallen. David James, de keeper van het Engels elftal, is er voor het laatst in gesignaleerd.

carlos tevez brazilie shirtCarlos Tevez is ook ooit zwaar getuchtigd door zijn teamgenoten. In zijn West Ham periode werd hij ooit gewisseld en heeft hij direct het stadion verlaten. Dit uiteraard tot groot ongenoegen van de clubleiding. De spelers mochten vervolgens een passende straf verzinnen voor de Argentijn. Zij bepaalde dat hij een som geld moest overmaken naar een goed doel en twee weken moest trainen in het shirt van Brazilie.

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.