De huurschuld van Trabelsi

Trabelsi KoneHatem Trabelsi, de rechtsback die als een stoomtrein langs de zijlijn sjeesde, was ongekend populair bij Ajax. Hij kwam in 2001 van Club Sportif Sfaxien en speelde tot 2006 in de Hoofdstad. Meerdere keren had hij op een transfer aangedrongen maar telkens werd hij aan zijn contract gehouden. Ajax wilde hem niet kwijt; door zijn aanvalsdrang en eeuwige lach op zijn gelaat kon hij weinig verkeerd doen bij het Amsterdamse publiek en bovendien was hij gewoon een goede rechtsback. Even leek het erop dat hij naar PSV zou verhuizen maar uiteindelijk werd het Manchester City.
Naast goede herinneringen bij de fans liet hij ook een huurschuld van 29.000 euro achter in Amsterdam.
Zijn zaakwaarnemer Franklin Sedoc beloofde telkens om de openstaande rekening voor zijn appartement aan de Rheastraat te betalen maar liet dit na, waarop de SNS Bank beslag liet leggen op de bezittingen van de Tunesier.
Het bleek onmogelijk om contact te leggen met Trabelsi dus voelde de Bank zich genoodzaakt om zijn spullen per veiling te verkopen.

Op een vroege zaterdagochtend was het een drukte van jewelste in het veilinghuis van Paul van Roon aan de Admiraal de Ruyterweg. Van Roon heeft er zin in maar het doet hem wel een beetje pijn: “Ik heb natuurlijk een roodwit hart”. Veel Amsterdammers en Ajax-fans toonden interesse in de eigendommen van Trabelsi. ”We hadden wat berichten dat supporters van andere clubs zouden komen en daarom is er extra beveiling. Maar verder dan de opmerking op de site ‘Koop die kampioensmedaille van Ajax nou maar, want die winnen jullie voorlopig toch niet meer’ is het niet gekomen.”

Vooral de shirts die hij ooit ruilde na Europese wedstrijden bleken erg in trek.
Hier een kleine greep uit wat er onder de hamer ging:
-Juventus shirt Pavel Nedved a 450 euro
-Sparta Praag shirt Poborsky a 230 euro
-AC Milan shirt Ze Roberto a 150 euro
-Kampioensmedaille 2003/2004 a 410 euro
-Replica KNVB beker 2005/2006 a 330 euro
-Feyenoord shirt Saidi prijs onbekend
-PSV shirt Kone prijs onbekend
-Ajax trainingspakken prijs onbekend
-Winterjas en korte broek Tunesisch elftal prijs onbekend
-Officiele Ajaxkostuum 2003/2004 (inc twee overhemden en Oger hoes) prijs onbekend
-14 zonnebrillen (oa van Armani en Versaci) prijs onbekend

Een landgenoot van Trabelsi is aanwezig om veel persoonlijke bezittingen te kopen om aan hem terug te geven. ”Ik ken Trabelsi niet persoonlijk,” zegt Hichem Brahmi (38), ”maar ik ging met mijn zoon vaak bij de training kijken. Ik ben nooit op zo’n veiling geweest. Ik wil graag die persoonlijke dingen kopen om ze aan Trabelsi terug te geven.” Hij heeft onder andere wat fotolijstjes, een urn, een islamitische tekst in een lijstje, een gebedssnoer, een ring, een armband met inscriptie gekocht. De voetbalshirts, badslippers en Adidasinlegslippers hoeft hij niet. ”Die armband wel, want daar hecht Trabelsi aan, denk ik. Daarin staat de naam van zijn zoon gegraveerd: Adam.” Na een aantal aankopen houdt hij voor gezien. ”Mijn geld is op. Mijn broer woont in dezelfde plaats als Trabelsi in Tunesië. Binnenkort vlieg ik er in mijn vrije weekend naartoe en geef ik hem zijn spullen terug. Natuurlijk hoef ik daar niets voor te hebben.”
De veiling zou uiteindelijk 10.500 euro opbrengen.

trabelsi manchester cityZijn verblijf in Manchester werd geen succes en na 21 duels gespeeld te hebben leek Trabelsi een dik contract bij de Saoedische topclub Al Hilal te gaan tekenen. Dit liep echter op details mis (lees: nog hogere financiële eisen). Een versleten kniegewricht en hoge salariseisen zijn terugkerende verklaringen voor het uitblijven van een topcontract voor de voormalige aanvoerder van het Tunesisch voetbalelftal, die drie WK’s speelde. Het laatste bericht dat ik over hem heb opgevangen is dat zijn transfer naar Al Hilal niet doorgaan, daarna slechts een radiostilte. Ik heb het altijd vreemd gevonden dat hij nooit bij een Europese topclub terecht gekomen is. Waarom heeft AC Milan hem bijvoorbeeld niet gehaald als opvolger van Cafu?

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.