De arend van Benfica

de adelaar en logo van benficaVoor het EK van 2004 heeft Benfica het oude stadion waar sterren als Eusebio, Simões, Coluna en Rui Costa hebben gespeeld volledig afgebroken om op precies dezelfde plek een nieuw stadion te bouwen: het Estadio da Luz. Het enige van het oude stadion dat mocht blijven was De Arend. Boven de poort van het stadion hangt een bronzen arend met de text “E Pluribus Unum”, met zijn allen een eenheid.
In het stadion woont ook een echte arend. Voor aanvang van de wedstrijd vliegt de vogel, Victoria genaamd, vanuit de spelerstunnel voor de spelers uit het veld op. Na een paar rondjes landt hij op het clubembleem en gaat de wedstrijd kijken. Een erg mooie traditie die al jaren door de Portugese topclub gebezigd wordt.
Maar wat wil nu het geval?? De traditie gaat gewoon heel brutaal, ordinair, zonder enige schaamte, keihard een-op-een ge”copy-paste” worden door Vitesse. De Arnhemse club heeft een Afrikaanse vechtarend aangeschaft en wil deze, net als Benfica momenteel doet, loslaten voor de wedstrijd. Het beestje, nu nog een kuiken, krijgt een naam die de supporters mogen kiezen. De clubleiding van Vitesse kondigde de komst van een hoogvlieger aan, wat later deze roofvogel bleek te zijn. Veel supporters konden de grap niet erg waarderen. Nu is het afwachten of deze nieuwe traditie Vitesse de gewenste kracht gaat brengen. De tijd zal het leren..

Is het überhaupt toegestaan in Nederland om dergelijke beesten te houden of moet Marianne Thieme eropaf gestuurd worden? Wat is verder je mening: is dit het begin van een mooie traditie of gewoon slecht gejat?
[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.