Clash of the Cash

Afgelopen zaterdag stond Manchester City-Chelsea op het programma, in de Engelse pers the Clash of the Cash genoemd. De nieuwe Man. City eigenaar wilde vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog even flink met geld en zelfs met blanco cheques smijten en bood op elke spits die wel eens een goaltje meepikt. Alleen Robinho trapte erin. Hoewel ook niet helemaal met zijn volle verstand. De Braziliaan schreeuwde al maanden uit dat hij ervan droomde om naar Chelsea te gaan. Hij moest en zou Madrid verlaten en de Londonse club zou zijn nieuwe broodheer worden. Eindelijk zat hij in het vliegtuig naar Engeland, in de veronderstelling dat hij een contract bij Chelsea zou gaan tekenen. Tijdens de vlucht werd hem verteld dat hij niet op weg was naar de Londonse club die hem zo na aan het hart lag, maar naar Manchester. Ook geen probleem, vond hij, Manchester United is ook een topclub.

Toen hij eenmaal het contract onder zijn neus gedrukt kreeg bleek het om Manchester City te gaan. Dat maakte hem uiteindelijk ook niet uit. Binnen een vlucht Madrid-Manchester dacht hij achtereenvolgens voor Chelsea, Man United en Man City te gaan tekenen en van alle drie fantaseerde hij zogenaamd al toen hij nog in de luiers lag. Enfin, zaterdag tijdens zijn debuut voor Manchester City speelde Robinho direct al tegen Chelsea, een andere club met een geldsmijtende eigenaar.
En Robinho scoorde zelfs de openingstreffer. Het irritante duimpje ging weer naar de mond en hij vierde de goal uitgebreid met de supporters. En dan te bedenken dat hij al maanden aangaf ervan te dromen om voor de tegenstander te spelen.
Zo snel kan het dus gaan in de voetballerij. Wij wensen Robinho veel succes bij The Citizens maar moesten stiekem wel erg hard lachen toen Chelsea later over de tegenstander heenwalste: 1-3.

Trouwens, Michael Ball, die destijds geen pepernoot raakte bij PSV, staat er trouwens nog gewoon in bij het ambitieuze Man City.

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.